Παναγία μου ένας Παναθηναϊκός, Παναγία μου μία ανατροπή… (vids)

Διαβάστε Επίσης

Παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2, ο Παναθηναϊκός με φοβερό σερβίς και εντυπωσιακούς τους Γκάσμαν, Φαν Γκάρντερεν και Πρωτοψάλτη έκανε την επική ανατροπή και βρίσκεται μια ανάσα-νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράφει ο Φώτης Καρακούσης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Με επική ανατροπή… μία ανάσα από το πρωτάθλημα (vids)

Η αλήθεια είναι πως τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όπου βρέθηκε δικαίως στην κορυφή, όσο και στον πρώτο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι αν όχι η καλύτερη, σίγουρα η πιο σταθερή ομάδα. Μια σταθερότητα που την έκανε φαβορί για τον τίτλο πριν καν αρχίσουν οι τελικοί.

 

Στο Ρέντη όμως το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε μόνο τη γνωστή του σταθερότητα, το σημαντικό είναι πως έβγαλε απίστευτη αντίδραση. Μετά το 3-1 στο Μετς είχα γράψει πως οι «πράσινοι» ήταν κυριαρχικοί, μια κυριαρχία που είχαν χρόνια να βγάλουν σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, αλλά στο «Μελίνα Μερκούρη» έκαναν κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό που στα δύο πρώτα σετ με φοβερό μπλοκ δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα, ο Παναθηναϊκός εκεί που όλα έδειχναν χαμένα και πολλοί άρχισαν να σκέφτονται τον τρίτο τελικό με το σκορ να είναι 1-1, τα γύρισε όλα τούμπα. Και τα γύρισε με τον γνωστό του τρόπο που όσο και να θέλουν οι αντίπαλοί του να το σταματήσουν, απλά δεν μπορούν. Φυσικά, αναφέρομαι στο σερβίς.

 

Χωρίς υπερβολή αν ο Παναθηναϊκός πιάσει τα γνωστά του στάνταρ από την τελική γραμμή, δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κοιτάξει στα μάτια. Στα δύο πρώτα σετ, ναι μεν είχε και πάλι άσους, αλλά οι παίκτες του έκαναν και πολλά λάθη. Λάθη που εκμεταλλεύτηκε ένας διαβασμένος Ολυμπιακό, ενώ όταν μετά τα λάθη το σερβίς δεν ήταν τόσο πιεστικό, οι Πειραιώτες έπαιρναν εύκολα τους πόντους, κάνοντας με χαρακτηριστική άνεση το 2-0.

Από το τρίτο και μετά όμως είναι σαν στο γήπεδο να βρέθηκε άλλη ομάδα. Εκτός από το εντυπωσιακό σερβίς με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν σημαντικούς πόντους, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Αρχικά ο Γκάσμαν που πήρε βέβαια πάσες και τις τελείωσε, ο Φαν Γκάρντερεν και φυσικά ο Πρωτοψάλτης. Ο Έλληνας ακραίος ήταν απίστευτος όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά, βγάζοντας ίσως την άμυνα του πρωταθλήματος στο 3-3 του 5ου σετ.

Με το «τριφύλλι» να πιέζει υπερβολικά στο σερβίς, την υποδοχή να μην βγαίνει σωστά και τον Τράβιτσα να μην είναι και στην καλύτερη μέρα του, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν βλέποντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν με άνεση το 2-2. Ουσιαστικά στα 4 σετ είδαμε στα πρώτα δύο έναν Ολυμπιακό διαβασμένο να εκμεταλλεύεται τα λάθη των «πράσινων», που με μέτριο ως εκείνο το σημείο Έλγκερτ να μην μπορούν να αντιδράσουν. Και στα επόμενα δύο είδαμε ένα «τριφύλλι» να «πυροβολεί» από την θέση του σερβίς και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν κάποιο αντίδοτο.

 

Το πέμπτο από την άλλη ήταν ο ορισμός της ΜΑΤΣΑΡΑΣ. Οι δύο καλύτερες ομάδες στη χώρα, μας έκαναν να χορτάσουμε βόλεϊ μόνο από ένα σετ. Από τη μία ο Ολυμπιακός που παρότι το 2-0 έγινε 2-2 να μην τα παρατά, ούτε και όταν το «τριφύλλι» έκανε το 7-10 και από την άλλη ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώνει μια επική ανατροπή τη στιγμή που φαινόταν πως ο μεγάλος του αντίπαλος θα έπαιρνε το ματς αυτό.

Για να μην πλατιάζουμε, οι «πράσινοι» δεν έκαναν απλά βήμα, αλλά άλμα τίτλου, γνωρίζοντας ωστόσο πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Την ερχόμενη Τετάρτη στο Μετς θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια αντίδραση θα βγάλουν οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα παιχνίδι που είναι γι’ αυτούς χωρίς αύριο. Αν θα δούμε… σκούπα ή νέο ενδιαφέρον στους τελικούς. Προσωπικά πιστεύω πως αν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πιάσει το γνωστό της σερβίς και σε ένα γήπεδο με πιο χαμηλό ταβάνι, τότε το πιο πιθανό είναι να γίνει το πρώτο, αλλά όλα θα φανούν την επόμενη Τετάρτη

ΥΓ: Και στον πρώτο τελικό, αλλά και στο δεύτερο ο Τράβιτσα είναι μακριά από τον εξαιρετικό εαυτό του. Ο Ιταλός σίγουρα θέλει το επόμενο παιχνίδι να μην είναι το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό και μένει να το δείξει και στο γήπεδο., ΥΓ1: Ο Νιέλσεν στο πέμπτο σετ και συγκεκριμένα στο τέλος του είχε δύο λάθος επιθέσεις και δέχθηκε και ένα μπλοκ, ήταν όμως αυτός που έκανε το 14-14 και το 14-16, βγάζοντας και αυτός απίστευτη αντίδραση εκεί που η μπάλα έκαιγε.

ΥΓ2: Η άμυνα του Πρωτοψάλτη στο τάι μπρέικ είναι ό,τι πρέπει κάποιος να ξέρει για τον παίκτη αυτόν. Δεν παρατάει καμία μπάλα και δεν φοβάται να κινδυνέψει ακόμα και με τραυματισμό για να βγάλει μια μπάλα. Είναι ο ορισμός του ηγέτη και το δείχνει σε κάθε μεγάλο ματς.

 

ΥΓ3: Ο Γκαρντίνι σε ένα τόσο σημαντικό ματς δεν βοήθησε την ομάδα του. Δεν ξεκούρασε τον Ατανασίεβιτς όταν ο Σέρβος είτε από δικά του λάθη, είτε από κακές πάσες του Τράβιτσα δεν τελείωνε μπάλες και δεν έβγαλε και λίγο τον Τζιάβρα να τον ηρεμήσει.

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Μαρκόπουλο: Εμπιστοσύνη στο βασικό κορμό και τόπο στα νιάτα

Με βασικό κορμό τον προπονητή μας και τις αθλήτριες από το Μαρκόπουλο θα συνεχίσει η γυναικεία ομάδα...

Εθνική Γυναικών: Στην Κοζάνη η προετοιμασία – Οι κλήσεις...

Το μεγάλο καλοκαίρι της Εθνική γυναικών ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Μαΐου στην Κοζάνη, όπου είναι προγραμματισμένο το...

Κι επίσημα στη Θέτιδα ο Νικολάκης

Ο Γιάννης Νικολάκης επιστρέφει στη Βούλα και θα είναι ο προπονητής της Θέτιδας στο πρωτάθλημα της νέας...
spot_img