back to top

Ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε τον Γκόμεζ, 3-0 τον Ηρακλή στη Χαλκίδα!

Διαβάστε Επίσης

Ο ΠΑΟΚ με υπεροχή στο σερβίς και πολλές επιθετικές λύσεις από Ουτσίκοφ, Κουμεντάκη και Γκιόν νίκησε τον Ηρακλή Χαλκίδας στην Κάνηθο με 3-0 σετ και σημειώσε την 14η νίκη του στο πρωτάθλημα που τον διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας στην 2η θέση. Κυρίως όμως έδειξε συνέπεια με τις καλές εμφανίσεις παρότι ήταν ο τρίτος αγώνας του σε έξι ημέρες.
Ο Ηρακλής Χαλκίδας δεν είχε ποιότητα στην υποδοχή και συνεπώς αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και αυτό φάνηκε στο 2ο σετ όπου προηγήθηκε 22-20 αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα. Ο Ερνάντο Γκόμεζ έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος του ΠΑΟΚ αλλά κυμάθηκε σε χαμηλά ποσοστά και στα μισά του 3ου σετ αντικαταστάθηκε από τον Τσολάκο.
Διαιτητές: Γεωργουλέας – Κουτσούλας
Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 14-16, 17-21, 20-25
2ο σετ: 8-4, 16-14, 21-20, 24-26
3ο σετ: 4-8, 13-16, 18-21, 20-25
 
Οι πόντοι του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν από 4 άσσους, 38 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 37 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 0-3 (20-25, 24-26, 20-25) σε 82′
 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Χαραλαμπίδης 8 (6/11 επ, 2 μπλοκ), Δεληπρίμης 6 (6/13 επ, 35% υπ -10% άριστες), Γκόμεζ 11 (10/26 επ, 1 άσσος), Μότα 6 (2/13 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 60% υπ -32% άριστες), Γκελίνσκι 1 (1/2 επ), Πεντράο 12 (10/16 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ)/ Τσαδήμας (λ, 79% υπ -64% άριστες), Φραγκιαδάκης, Κολτσιάκης, Αδάμ, Τσολάκος 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ)
 
ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Κουμεντάκης 17 (15/22 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 47% υπ – 35% άριστες), Τερζής 1 (1/1 επ), Ουτσίκοφ 14 (10/22 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 3 (1/3 επ, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 2 (0/7 επ, 2 μπλοκ), Γκιόν 13 (10/17 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ -41% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 58% υπ -25% άριστες), Σακόγλου, Στίγγας, Βάλκερς.
Ο προπονητής του ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Δεν μας βγαίνει τίποτα. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε αλλά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Καθοριστικό ήταν το 2ο σετ που προηγηθήκαμε 22-20 αλλά δε μπορέσαμε να το πάρουμε. Κάναμε άλλη μία ήττα αλλά με προβληματίζει η εμφάνιση. Εχουμε μπροστά μας δύσκολο πρόγραμμα. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα διότι ο στόχος μας είναι τα πλέι οφ».
Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Θεόδωρος Τσαδήμας είπε: «Γνωρίζαμε πως θα έχουμε δύσκολο απόγευμα. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε στο σερβίς και ήταν πολύ καλύτερος από ότι στον Α΄γύρο. Καθοριστικό ήταν το 2ο σετ. Ηταν κλειδί για τον αγώνα. Αν ισοφαρίζαμε θα ήταν διαφορετική η εικόνα του αγώνα. Στο 3ο σετ δεν σταθήκαμε όπως έπρεπε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και καλή επιτυχία στην ευρωπαϊκή του πορεία».

 Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ντανιέλε Ρίτσι δήλωσε: «Ξέραμε πως ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι μία επικίνδυνη ομάδα που στη μέρα της μπορεί να απειλήσει και εμάς και τον Ολυμπιακό. Σήμερα εμείς εκμεταλευτήκαμε τα λάθη των αντιπάλων μας, ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη χωρίς απώλειες. Πιεστήκαμε μόνο στο 2ο σετ αλλά όταν έπρεπε αντιδράσαμε σωστά αλλά ακόμα θέλω μεγαλύτερη βελτίωση Φεύγουμε με το τρίποντο και με την καλή εμάνιση. Θέλω στη συνέχεια να πιεστούμε και να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι μας. Εχουμε μπροστά μας δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση».

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ Ραφαήλ Κουμεντάκης είπε: «Μέσα σε μία εβδομάδα δώσαμε τρεις δύσκολους αγώνες. Υπήρχε κούραση αλλά κάναμε άλλη μία νίκη και αυτό μετράει. Εκτός από το 2ο σετ που δεν ξεκινήσαμε καλά και ο Ηρακλής μας πίεσε καταφέραμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη».

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Τουρκία (Γ): Στους τελικούς η Βακίφμπανκ και περιμένει αντίπαλο

Η Βακίφμπανκ έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών του Τουρκικού πρωταθλήματος απέναντι στην Ετσατζίμπασι και προκρίθηκε...

Το Volleyland συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ

Από τις 05:00 το πρωί της Τρίτης και για 24 ώρες δεν θα υπάρχει ενημέρωση από το...

ΗΠΑ: Ο επικός Ματ Άντερσον στα 38 του δήλωσε...

Ο Αμερικανός σταρ και παίκτης της Ζιράτ δεν πτοείται από τα χρόνια που περνούν και δήλωσε πώς...
spot_img