Μια απολαυστική σεζόν και μία χορταστική σειρά τελικών έφτασε στο τέλος για τη Β’ Εθνική Γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ. Οι Νέοι Βύρωνος κέρδισαν στον τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών και με μπρέικ κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Παπάγου και Νέοι Βύρωνος είχαν καταφέρει να υπερασπιστούν τις έδρες τους στους δύο πρώτους αγώνες με αποτέλεσμα ο τρίτος αγώνες στην έδρα του Παπάγου να είναι και ο καθοριστικός. Οι φιλοξενούμενες ήταν αυτές που ξεκίνησαν καλύτερα καθώς σε ένα πρώτο σετ αρκετά ανταγωνιστικό κατάφεραν να φτάσουν στο 21-25 και να πάρουν προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενες απέκτησαν, πέρα από το προβάδισμα, και ψυχολογία κάτι που αξιοποίησαν στη συνέχεια. Στο δεύτερο σετ οι Νέοι Βύρωνος με την αυτοπεποίθηση στα ύψη κατάφεραν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τη νίκη. Με 19-25 και καλή εικόνα έκαναν το 0-2 σετ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.
Ο Παπάγου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αυτό έφερε πίεση στις γηπεδούχες. Οι Νέοι Βύρωνος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αξιοποιώντας στο έπακρο το προβάδισμά τους. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και οι Νέοι Βύρωνος έφτασαν στην κατάκτηση του τρίτου σετ με το ίδιο σκορ, με 19-25, και αυτό έφερε τη νίκη με 0-3.
Η ομάδα από το Βύρωνα κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες σε μια σειρά αγώνων που έφτασε να κρίνεται στον τελευταίο τελικό. Η ομάδα των Νέων Βύρωνος θα αγωνιστεί στο τουρνουά για την άνοδο στην Α2 κατηγορία.
Τελικοί
01η αγωνιστική
Παρ-4/04/25 ΑΣ Παπάγου – ΑΟ Νέοι Βύρωνος 3-2 (25-17,25-16,21-25,20-25,15-13)
02η αγωνιστική
Δευ-7/04/25 ΑΟ Νέοι Βύρωνος – ΑΣ Παπάγου 3-1 (25-20,25-22,19-25,28-26)
03η αγωνιστική
Παρ-11/04/25 ΑΣ Παπάγου – ΑΟ Νέοι Βύρωνος 0-3 (21-25,19-25,19-25)
Μεταφορά αποτελεσμάτων Α΄ φάσης (1-1): ΑΣ Παπάγου – ΑΟ Νέοι Βύρωνος (3-2, 2-3).