Πηγαίνοντας στο νησί των Σπετσών αυτό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει από το καράβι που σε μεταφέρει από το Πόρτο Χέλι, εκτός από το κεντρικό γήπεδο του Beach Volley για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι και το άγαλμα της Μπουμπουλίνας που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία Ποσειδωνίου.
Το άγαλμα της «καπετάνισσας» βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό γήπεδο και είναι σαν να παρακολουθεί τους αγώνες, δημιουργώντας μία πολύ όμορφη εικόνα σε όσους παρακολουθούν την διοργάνωση.
Η Μπουμπουλίνα ως μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Σπετσών μετέτρεψε προς τιμήν της το σπίτι που διατηρούσε σε μουσείο το οποίο λειτουργεί από το 1992.
Κατά την διάρκεια της ξενάγησης που διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ο επισκέπτης ακούει για τη ζωή και το έργο της Μπουμπουλίνας και συγχρόνως βλέπει κειμήλια του Αγώνα, προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας και άλλα αξιόλογα εκθέματα.