Πρωταθλητής του 1ου κυπέλλου Άνοιξης κορασίδων πο διοργάνωσε ο ΑΣ Άρης, αναδείχθηκε ο Ζέφυρος 02, ο οποίος μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που όσοι βρέθηκαν το γήπεδο της Θύρας 3 ευχαριστήθηκαν και χειροκρότησαν στο τέλος, τον μεγάλο νικητή.
Το παιχνίδι ήταν για “γερά νεύρα”, καθώς το πρώτο σετ ο Ζέφυρος αν και βρέθηκε να χάνει κάποια στιγμή με 8 πόντους, με αντεπίθεσηδιαρκείας και με εκατέρωθεν τις 2 ομάδες να αλλάζουν το προβάδισμα στο σκορ, ο Ζέφυρος επικράτησε με 30 – 28.
Το δεύτερο σετ όπως ήταν φυσιολογικό μετά το ψυχολογικό προβάδισμα που πήρε η ομάδα του Ζέφυρου, κατακτήθηκε σχετικά εύκολα με 25 – 19.
Οι αθλήτριες της Έφης Κώστα στο 3ο σετ μπήκαν αποφασισμένες να κάνουν την ανατροπή και μάλιστα 4 φορές είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 2 – 1, καθώς προηγούνταν με 24 – 20.
Σε εκείνο το σημείο όμως πήγε στο σέρβις, η mvpτου τουρνουά Φαίη Ρέκλου και σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές άμυνες που έβγαλε ο Ζέφυρος, έκαναν την μεγάλη ανατροπή με 26 – 24 πήραν το σετ και μαζί την νίκη.
Με το τέλος της αναμέτρησης όλες οι αθλήτριες έγιναν μια αγκαλιά και πανηγύρισαν έντονα την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην πρεμιέρα του 1ου τουρνουά Άνοιξης, βρέθηκαν οι ομάδες του Μέγα
Αλάξανδρου με τον Ζέφυρο με το αποτέλεσμα τότε να είναι διαφορετικό, καθώς
οι αθλήτριες του Μέγα είχαν κερδίσει με 3 – 1.
Την απονομή του κυπέλλου στις πρωταθλήτριες του κυπέλλου Άνοιξης έκανε ο manager του γυναικείου βόλεϊ, Γιάννης Γιαννάκης, ενώ τα μετάλλια και τα διπλώματα απένειμαν στις πρωταθλήτριες οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας
και πρωταθλήτριες Ελλάδος, στις νεάνιδες, Αλεξάκου Ευφροσύνη, Αναστασία Γουγούση και Λαμπριάννη Πήττα.
Την απονομή στην φιναλίστ ομάδα έκανε ο Περιφερειακός προπονητής και υπεύθυνος των Ακαδημιών του Άρη, Γιάννης Πετίδης, μαζί με τις πρωταθλήτριες Ελλάδος στις νεάνιδες, Ελπινίκη Ζωίδου και Αριάδνη Καθάριου.