O Tόντσεκ Στερν,στην διοργάνωση του VNL ήταν ο πρώτος σκόρερ με 320 πόντους και καλύτερος επιθετικός με 265 πόντους.Το ποσοστό του στην επίθεση ήταν 54,53%.
Το κινητικό μοντέλο που χρησιμοποιεί (ο αγκώνας παράλληλα με τον ώμο) ανεβάζει τις πιθανότητες να γίνουν ημικυκλικές τροχιές στην επίθεση και στο σέρβις.Το πλεονέκτημα της ημικυκλικής τροχιάς όπως είδαμε στο βίντεο είναι η δύσκολη αντιμετώπιση από τους αμυντικούς και το μπλοκ.
Η μεγάλη αλλαγή του παίκτη είναι η συνέπεια στις εκτελέσεις.Πλέον εκτελεί με απόλυτη ακρίβεια σε πολύ μεγάλο ποσοστό.Αν ανατρέξουμε σε προηγούμενες περιόδους του Στερν αρκετά μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων γινόταν σε ευθεία τροχιά και λιγότερες σε ημικυκλική με τα …ανάλογα αποτελέσματα (πρόβλημα στο χρόνο).
Η βελτίωση του παίκτη είναι προϊόν σωστής και όχι …σκληρής δουλειάς που απαιτεί υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης,καλό μαθησιακό επίπεδο και το κυριότερο φιλοδοξία.
Κάποιοι από τους παίκτες που χρησιμοποιούν το ίδιο κινητικό μοντέλο είναι ο πρωτοπόρος Earvin N Gapeth,ο Jean Patry και οι Πολωνοί Sliwka και Kaszamerek .
Στην Ελλάδα η Ιωάννα Πολυνοπούλου,κεντρικός. Το συγκεκριμένο κινητικό μοντέλο διευκολύνει τους-τις κεντρικούς ώστε να μπορούν να εκτελέσουν επίθεση σε «κοντές» πάσες του πασαδόρου.
ΥΓ.1 Είναι γνωστό ότι οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας και μετέπειτα της Σλοβενίας έχουν επιτελεία ατομικής βελτίωσης των παικτών που παρακολουθούνται όλο το χρόνο και περιοδικά τους δίνεται ανατροφοδότηση.
Υ.Γ2 Στο βίντεο είδαμε τη διαφορά σε δύο κινητικά μοντέλα στην επίθεση.Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες (χρόνος,συγχρονισμός στήθους-βραχίονα-πήχυ)που δεν αναφέρθηκαν όπως και προασκήσεις για την εκμάθηση του παίκτη.Πρέπει να υπάρχει γνώση στην «εμβιομηχανική της κίνησης».
Ειδικά στο ελληνικό γυναικείο βόλλεϋ υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί γιατί πολλές από τις κινήσεις των παικτριών είναι εκτός κινητικής αλυσίδας.