Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, για την κατάληψη της πρώτης θέσης, στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός από την ήττα του πρώτου γύρου από τον «δικέφαλο» του βορρά, όχι μόνο δεν έχει χάσει παιχνίδι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ χάσει βαθμό πουθενά αλλού. Από τη Θήρα πέρασε με 0-3 ενώ και τον Παναθηναϊκό τον κέρδισε μέσα έξω (0-3 και 3-1) εύκολα.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, με τον τραυματισμό της Ντρπα λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου έκανε το ντεφορμάρισμα του. Το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ήττα από τη Θέτιδα με 3-2 (ενώ είχε προηγηθεί με 0-2) και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Μετς με 3-1.
Από εκεί και μετά ο δικέφαλος του βορρά μετρούσε ένα σερί 6 νικών, με τη μοναδική του απώλεια να είναι αυτή της 16ης αγωνιστικής όταν κι επικράτησε επί του Πανιωνίου με 3-2 στη «Μίκρα». Ένας Πανιώνιος όμως που έχει ενισχυθεί στα μέγιστα και θεωρείται 2ο φαβορί για τον τίτλο μαζί με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος
18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΟ Θήρας, Αμαζόνες – ΠΑΟΚ
19η αγωνιστική: Αμαζόνες – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Θέτις Βούλας
20η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Μίλων – ΠΑΟΚ
21η αγωνιστική: Θέτις Βούλας – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μαρκόπουλο, Άρης – ΠΑΟΚ
Η βαθμολογία: