Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συγκεντρωτική προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, για κορίτσια του Νομού Κορινθίας γεννημένα το 2004-2005.
Συγκεντρώθηκαν 25 μικρές αθλήτριες από τα σωματεία του Γ.Α.Σ Παμβοχαικού, Α.Ο Άρατου 1893 Κιάτου και Γ.Σ Απόλλωνα Ξυλοκάστρου και υπό την επίβλεψη του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή Πελοποννήσου κ. Μισύρη Αναστάσιου, υποβλήθηκαν σε επτά δοκιμασίες προκειμένου να αξιολογηθούν οι κινητικές τους ικανότητες. Εντός του Μαΐου θα ακολουθήσει και τρίτη συγκεντρωτική προπόνηση ελέγχου βασικών τεχνικών δεξιοτήτων.
Ο κ. Μισύρης τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας τα εξής:
«Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι συγκεντρωτικές προπονήσεις, γιατί πέρα από την ανίχνευση των ταλέντων που θα στελεχώσουν μελλοντικά τις Εθνικές ομάδες, φέρνουν πιο κοντά τους νεαρούς αθλητές-τριες του Νομού. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά κοινωνικοποιούνται σε μια ευαίσθητη ηλικία, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Είναι άξιο αναφοράς ότι τα κορίτσια χειροκροτούσαν όλες μαζί κάθε προσπάθεια συναθλήτριας τους. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες, προάγεται με τον καλύτερο τρόπο η συλλογικότητα, σ’ ένα κατ’ εξοχήν συλλογικό άθλημα που είναι το βόλλευ κι έτσι θα δημιουργήσουμε καλύτερους πολίτες και μια καλύτερη μελλοντικά κοινωνία».