Η ΕΣΠΕΔΑ έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις για το καλό του αθλήματος δείχνοντας τον δρόμο για μια ακόμα φορά και στις άλλες ενώσεις φτάνει τα διοικητικά τους συμβούλια να δείξουν αποφασιστικότητα και να βάζουν την καθαρότητα των πρωταθλημάτων πάνω από την προσωπική τους ησυχία.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΠΕΔΑ αποφάσισε την Δευτέρα 9/1 ότι πρέπει να σταματήσει στοιχηματισμός στα πρωταθλήματα που εκείνη διοργανώνει αφού δημιουργείται έντονη φημολογία (τις περισσότερες φορές είναι αδικαιολόγητη) που κάνει κακό στο άθλημα.
Απόφαση που εφαρμόστηκε άμεσα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής γυναικών και οι στοιχηματικές εταιρείες έκαναν πίσω αφού αυτές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η συνεχή μετάδοση δεδομένων του αγώνα χωρίς άδεια από την διοργανώτρια αρχή είναι παράνομη!
Προτίμησαν να μην συμπεριλάμβουν τα παιχνίδια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος αντί να ανοίξουν ένα πόλεμο που θα έβγαιναν χαμένοι αφού εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας υπάρχουν και άλλα θέματα που θα τα ανοίξουμε στο μέλλον.
Οι άνθρωποι που αγαπούν το βόλεϊ σήμερα μπορούν να πανηγυρίζουν αφού τα σύννεφα που έριχναν σκιές στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ έφυγαν και η καθαρότητα είναι διάχυτη.
*Στην φωτογραφία ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ Γιώργος Κογκαλίδης