H FIVB φημίζεται για τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των προέδρων και μετά τον Μεξικανό Ρούμπεν Ακόστα, είχαμε τον Βραζιλιάνο Άρι Γκράσα και τώρα τον Φάμπιο Αζεβέδο (κατέβηκε χωρίς αντίπαλο).
Ο Βραζιλιάνος (που έχει φύγει από τη χώρα του εδώ και κάμποσα χρόνια όπως και ο προκάτοχος του Άρι Γκράσα) εδώ και μια δεκαετία ήταν γενικός διευθυντής της FIVB και ο… εξ απορρήτων του πρώην προέδρου. Ο Άρι Γκράσα ναι μεν παρέδωσε τη θέση του στο πνευματικό του παιδί (που τον ακολουθεί από μικρή ηλικία από την ομοσπονδία της Βραζιλίας), αλλά αναδείχθηκε κι αυτός πρόεδρος στο νεοσύστατο «Volleyball Foundation».
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για το βόλεϊ όταν έβαλε υποψηφιότητα ο σπουδαίος Νταγκ Μπηλ(μαζί με τον Καρτς Κίραλι), αλλά για μια ψήφο εκλέχτηκε ο Γκράσα και σημειωτέον η ΕΟΠΕ του Αχιλλέα Μαυρομάτη ψήφισε μέσω του Παναγιώτη Σιδέρη, τον Βραζιλιάνο.
Τέλος πάντων. Ο πρόεδρος της FIVB Αζεβέδο έρχεται την Δευτέρα στην Ελλάδα για το συνέδριο της ΔΟΕ που θα γίνει στο Κόστα Ναβαρίνο και θα επισκεφτεί για λίγη ώρα τα γραφεία της ΕΟΠΕ. Γι αυτό καλλωπίζονται τα γραφεία, για να αρέσουν στο πρόεδρο, βάφουν ότι μπορούν, αν και χρειάζεται ολικό λίφτινγκ και ο Αζεβέδο θα μείνει ικανοποιημένος από τους Έλληνες που θα καλωσορίσουν τον… φύλαρχο του βόλεϊ.