Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός στην Κοζάνη είναι αυτός ανάμεσα στον ΑΟ Θήρας και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να αναμετρούνται για τρίτη φορά στην ιστορία των φάιναλ-4 (21/3, 20.00).
Ο τυπικά γηπεδούχος ΑΟ Θήρας θα βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ γυναικών για πέμπτη φορά (έκτη αν μετρήσουμε την διοργάνωση του 2020 που ακυρώθηκε λόγω πανδημίας) και θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό για τρίτη φορά σε τελική φάση. Η πρώτη φορά ήταν το 2018 στη Σαντορίνη όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό με 3-1 σετ και η δεύτερη ένα χρόνο αργότερα στον τελικό των Σερρών, όπου και πάλι έχασε με το ίδιο σκορ.
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει μία ντουζίνα παρουσίες σε φάιναλ-4 και είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 10 κατακτήσεις και θέλει να διατηρήσει το τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Λουτράκι. Οι ερυθρόλευκες που κατέκτησαν το σούπερ καπ θέλουν να γίνουν η πρώτη γυναικεία ομάδα που θα κάνει το τρεμπλ (με κύπελλο και πρωτάθλημα).
Ο Ολυμπιακός για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά απέκλεισε τον ΦΟ Βριλησσίων και τον Άρη με εκτός έδρας νίκες με 3-0 σετ.
Δυσκολότερο έργο είχε ο ΑΟ Θήρας, ο οποίος χρειάστηκε να νικήσει με 3-1 σετ τον Μίλωνα στην Νέα Σμύρνη και στον προημιτελικό άφησε εκτός τον Παναθηναϊκό νικώντας τον με 3-2 σετ, κάνοντας την ανατροπή στο τάι μπρέικ από 13-10 που ήταν πίσω στο σκορ. Μάλιστα τον αγώνα με τις πράσινες τον έδωσε στο κλειστό του Ολυμπιακού χωριού, λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων που ταλαιπωρούσε το νησί της Σαντορίνης.
Στις δύο φετινές τους αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει βγει νικητής ισάριθμες φορές με 3-0 σετ.
Το πρόγραμμα του φάιναλ-4
Ημιτελικοί – Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025
17.00, EΡΤSPORTS-2: Α.Σ.Π. Θέτις – Γ.Σ. Πανιώνιος
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Αντωνόπουλος, Επόπτες: Κουκουμάκας Π., Σταυρίδου, Γραμματεία: Πασπαλά, Παρατηρητής: Μιχελινάκης
20.00, EΡΤSPORTS-2: Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπαχρήστου, Επόπτες: Ψύχου, Κουκουμάκας Π. , Γραμματεία: Παναγιωτίδου, Παρατηρητής: Ράπτης
Σάββατο 22 Μαρτίου 2025
19.00, (ΕΡΤ-2): Τελικός