Τα «βαριά χαρτιά» της Βουλγαρίας επιστρέφουν!

Διαβάστε Επίσης

Με τη νέα προπονήτρια Αντονίνα Ζέτοβα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, μερικά από τα μεγάλα αστέρια του βουλγαρικού βόλεϊ επέστρεψαν στο ρόστερ της εθνικής ομάδας γυναικών.

Ελβετία (Γ): Στην τρίτη θέση η Λουγκάνο του Οικονόμου

Η λίστα των 24 παικτριών που επιλέχθηκαν για τη σεζόν 2025 περιλαμβάνει ονόματα όπως η Χριστίνα Βούτσκοβα, η Ελίτσα Ατανάσιεβιτς, η Νάσια Ντιμίτροβα, η Αλεξάνδρα Μιλάνοβα, η Κριστίνα Γκούντσεβα (Πανιωνίου) και η Λόρα Κιτίποβα, οι οποίες δεν συμμετείχαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου προπονητή Λορέντζο Μιτσέλι.

Η Βουλγαρική ομοσπονδία, ανακοίνωσε επίσης ότι ένα ακόμη μεγάλο όνομα, η αρχηγός Μιροσλάβα Πάσκοβα —η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Ζέτοβα— θα απουσιάσει από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου της εθνικής λόγω επικείμενης επέμβασης στον αστράγαλο αυτή την εβδομάδα.

Η Βουλγαρία πρόκειται να συμμετάσχει και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις εθνικών ομάδων για φέτος — το Volleyball Nations League και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών της FIVB.

Τεράστιο «μπαμ» με Βασίλεβα ο Πανιώνιος (videos)

Οι «Λιονταρίνες» θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο VNL 2025 στις 4 Ιουνίου με έναν αγώνα απέναντι στον οικοδεσπότη Καναδά στην Οτάβα. Κατά την πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν επίσης τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Σερβία (παγκόσμια πρωταθλήτρια) και την Ολλανδία. Τη δεύτερη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα παίξουν με την Ολυμπιονίκη και κάτοχο του τίτλου Ιταλία, τη διοργανώτρια Κίνα, την Τσεχία και την Ταϊλάνδη. Θα ολοκληρώσουν την προκριματική φάση τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου στην Τσίμπα της Ιαπωνίας, αντιμετωπίζοντας τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα και την Πολωνία. Αν προκριθούν για πρώτη φορά στους τελικούς του VNL, θα ταξιδέψουν στο Λοτζ της Πολωνίας, όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην Ταϊλάνδη, η Βουλγαρία θα αγωνιστεί στον Όμιλο Ε με αντιπάλους τον Καναδά, την Τουρκία και την Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή, η Βουλγαρία κατατάσσεται στην 20ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης βόλεϊ γυναικών της FIVB.

Πλήρες ρόστερ της Εθνικής Γυναικών της Βουλγαρίας
(υπόκειται σε έλεγχο καταλληλότητας από την FIVB)

Πασαδόροι: Κριστίνα Γκούντσεβα, Λόρα Κιτίποβα, Λόρα Σλάβτσεβα, Μαργαρίτα Γκούντσεβα.
Διαγώνιες: Ίβα Ντούντοβα, Μερέλιν Νικολόβα, Μικαέλα Στογιάνοβα, Ραντοστίντα Μαρίνοβα.
Ακραίες επιθετικοί: Αλεξάνδρα Γκεοργκίεβα, Αλεξάνδρα Μιλάνοβα, Ντάρια Ιβάνοβα, Ελίτσα Μιγιάνοβα, Ελίτσα Βασίλεβα – Ατανάσιεβιτς.
Κεντρικές: Αλεξάνδρα Σάικοβα, Μπορίσλαβα Σάικοβα, Νταρίνα Νάνεβα, Χριστίνα Βούτσκοβα, Μαρία Κριβοσίσκα, Νάσια Ντιμίτροβα.
Λίμπερο: Γκαλίνα Καραμπάσεβα, Μίλα Πασκουλέβα, Ζάνα Τοντόροβα.

Πηγή φωτογραφίας: Volleyballworld

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Εκτοξεύει το μπάτζετ η Γαλατασαράι

Νέα εποχή με 600 εκατομμύρια λίρες μπάτζετ στα δύο τμήματα του βόλεϊ εν όψει της νέας σεζόν...

Ελβετία (Γ): Στην τρίτη θέση η Λουγκάνο του Οικονόμου

Με τη δεύτερη νίκη της στη σειρά του μικρού τελικού απέναντι στην Τσεσό, η Λουγκάνο του Απόστολου...

Ιταλία (Γ): Η εντυπωσιακή Κονελιάνο έκανε το 2-0 κόντρα...

Η Κονελιάνο έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Serie A1 Tigotà PlayOff, νικώντας τη Βέρο...
spot_img