back to top

Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Μια θρυλική μορφή του Παναθηναϊκού τιμάται στα Gazzetta Awards

Διαβάστε Επίσης

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές αθλήτριες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της στον Παναθηναϊκό.

Η Ρουμάνα αθλήτρια, που αγωνίστηκε με πάθος και αφοσίωση για το «τριφύλλι», τιμήθηκε μετά θάνατον στα Gazzetta Awards 2024, σε μια συγκινητική στιγμή που ανέδειξε τη διαχρονική της κληρονομιά.

Το βραβείο παρέλαβαν δύο σπουδαίες προσωπικότητες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού: η Αθηνά Παπαφωτίου και η Πέννυ Ρόγκα. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τη Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και σεβασμό για την αθλήτρια που σημάδεψε το ελληνικό βόλεϊ.

Η παρακαταθήκη της Ντουμιτρέσκου

Η Αθηνά Παπαφωτίου, σημερινή αρχηγός του Παναθηναϊκού, μίλησε για τη σημασία της κληρονομιάς που άφησε η Ντουμιτρέσκου στην ομάδα, τονίζοντας πως η προσφορά της δεν περιοριζόταν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά επεκτεινόταν και στην έμπνευση που έδινε στις επόμενες γενιές αθλητριών:

«Η Ρούξι ηταν μία εμβληματική αθλήτρια όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά του βόλεϊ γυναικών γενικότερα. Είναι ένα πρότυπο για εμάς τις αθλήτριες κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε την παράδοση που άφησε σε εμάς».

Από την πλευρά της, η Πέννυ Ρόγκα, μια αθλήτρια-σύμβολο δύναμης και θάρρους, η οποία έδωσε τη δική της σπουδαία «μάχη» εκτός γηπέδων με τον καρκίνο, αναφέρθηκε τόσο στη δική της διαδρομή όσο και στη σημασία της Ντουμιτρέσκου για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό βόλεϊ συνολικά:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για εμένα, ήταν μία δύσκολη διαρδομή αλλά δεν έχασα ποτέ την πίστη και τη δύναμή μου. Εισέπραξα αγάπη από τον κόσμο, την ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και την οικογένειά μου. Πλέον ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία. Η επιστήμη εχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Όσον αφορά τη Ρούξι, για την οποία είμαστε εδώ σήμερα, είχα την τύχη και την τιμή να τη γνωρίσω από κοντα και να δω με άλλο μάτι τον αθλητισμό και τον Παναθηναϊκό δίπλα της. Είμαι τυχερή που τη γνώρισα. Η οικογένειά της θα πρέπει να ειναι περήφανη για εκείνη».

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Ανάμικτα συναισθήματα για Στράντζαλη, Μπακοδήμου, Τσιτσιγιάννη και τις άλλες...

Με απολογισμό τριών νικών και δύο ηττών ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τις Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται...

Τουρκία (Α): Η Ζιράτ του Στερν διατηρείται στην κορυφή

Η 23η αγωνιστική της SMS Grup Efeler Ligi ολοκληρώθηκε με μια συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στη Spor Toto...

Πολωνία (Α): Νίκη για τη Γιαστρέμπσκι

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του CEV Champions League, καθώς...
spot_img