back to top

Μεταξά: «Στόχος πάντα η κορυφή, νιώθω σαν το σπίτι μου στον Παναθηναϊκό»

Διαβάστε Επίσης

Η Ναταλία Μεταξά μίλησε στο Volleyland.gr για την έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού, την αγάπη της για το «τριφύλλι» και τους στόχους της ομάδας της για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Πήρατε νίκη που είναι μισή πρόκριση για την Ευρώπη, περιμένατε να έρθει τόσο εύκολα;

Είχαμε δει την ομάδα στο video αναλυτικά. Αντικειμενικά υπερτερούσαμε σε δυναμική και ρόστερ, ήταν μία εμφάνιση ψυχολογίας μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ και πριν του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν «παγίδες» που πρέπει να αποφύγετε στο δεύτερο παιχνίδι για να έρθει αναίμακτα η πρόκριση;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια παγίδα, είναι καθαρά στο δικό μας χέρι, να παίξουμε το βόλεϊ που ξέρουμε χωρίς να επηρεαστούμε από το επίπεδο του αντιπάλου μας και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Πόσο σημαντικό είναι ότι έχετε τον κόσμο δίπλα σας ακόμη και στα εκτός έδρας όπως στην Ολλανδία;

Αυτό είναι τρομερό πραγματικά, ειδικά όταν πας στο εξωτερικό και βλέπεις 60-70 άτομα να έρχονται και να σε υποστηρίζουν είναι μαγικό, ευχαριστούμε τον κόσμο μας που έρχεται, είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς.

Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού φέτος στην Ευρώπη;

Όσο πιο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε αυτό θέλουμε. Περιμένουμε να δούμε ποιες ομάδες θα κατέβουν από το CEV Cup. Θα έχει πολλές δυνατές ομάδες από Ιταλία και Τουρκία, έχει να κάνει με την κλήρωση πολλές φορές, ο στόχος μας είναι αγώνα με αγώνα.

Είχατε ξεκινήσει πολύ καλά, δεν είχατε χάσει βαθμό αλλά ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ με 3-1, τι έφταιξε σε εκείνο το παιχνίδι;

Μπορούμε να πούμε πολλές δικαιολογίες για το τι δεν πήγε καλά αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό, ήταν ένα κακό παιχνίδι, μία κακή μέρα αλλά δεν θα το αφήσουμε να μας ρίξει ψυχολογικά γιατί ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος.

Πλέον έρχεται ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι αυτά τα παιχνίδια που και εσείς οι αθλήτριες τα περιμένετε λίγο περισσότερο; 

Σίγουρα, ειδικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα! Θα είναι ένα πολύ καλό και δύσκολο ματς, ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ καλή ομάδα και θα τα παίξουμε όλα για όλα.

Που θα κριθεί το παιχνίδι;

Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, είμαστε δύο έμπειρες ομάδες, με έμπειρες αθλήτριες και θα είναι δύσκολο το έργο και των μεν και των δε. Θα παιχτεί στα σημεία κλειδιά και στο ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος.

Είχατε αλλαγές στο ρόστερ και τραυματισμούς, πότε πιστεύεις ότι θα είστε στο 100% των δυνατοτήτων σας; 

Είχαμε τραυματισμούς αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, είμαστε μια ομάδα έτοιμη σε κάθε θέση. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση στα πλέι-οφ, αλλά αυτό είναι πολύ μακριά ακόμη. Δεν υπάρχει άγχος, το θέμα είναι να είμαστε υγιείς και είμαστε όλες έτοιμος.

Είναι στόχος φέτος να κατακτήσετε και πάλι το πρωτάθλημα και να διεκδικήσετε το κύπελλο; 

Εννοείται, αυτός είναι ο στόχος μας, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να διεκδικήσουμε το κύπελλο, στόχος μας είναι πάντα η κορυφή.

Είναι το φετινό πρωτάθλημα που έχεις παίξει;

Θεωρώ ότι είναι από τα πολύ καλά πρωταθλήματα, πολλές έμπειρες ομάδες, πολύ καλές αθλήτριες και είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει.

Είσαι τέταρτη χρονιά στον Παναθηναϊκό, νιώθεις ότι έχεις βρει το σπίτι σου πλέον;

Είναι η πέμπτη μου χρονιά φέτος, απλά είναι η τέταρτη συνεχόμενη. Νιώθω πολύ όμορφα, νιώθω ότι είμαι σπίτι μου, έχω πολλές εμπειρίες και ωραίες στιγμές να θυμάμαι από αυτήν την ομάδα.

Να περιμένουμε ότι θα μείνεις για πολλά χρόνια ακόμη;

Τι να πω δεν ξέρω, μακάρι. Θα ήθελα πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, είναι πολύ σημαντικό που είμαι κάπου που νιώθω καλά και νιώθουν και οι άνθρωποι της διοίκησης καλά με εμένα, έχουμε μία πολύ καλή σχέση, αυτό είναι το πιο βασικό.

Πες μας για τις δικές σου τις εμφανίσεις και αν ένιωθες έτοιμη μόλις κατάλαβες ότι θα χρειαστεί να παίξεις ακόμη περισσότερο από ότι αναμενόταν…

Ως αθλήτρια πρέπει να είσαι έτοιμη όποια στιγμή σου ζητηθεί. Αυτή είναι η σημασία μιας ομάδας, είτε παίζεις είτε όχι πρέπει να μπορέσεις να παρέχεις τη βοήθεια σου όποτε σου ζητηθεί. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να βοηθήσω και έχουμε ένα καλό σύνολο. Είναι σημαντικό όλα τα γρανάζια να λειτουργούν το ίδιο ακόμη και αν γίνει κάποια αλλαγή.

Τα ποσοστά σου, τα μπλοκ σου είναι ένα μήνυμα για το ποια είσαι;

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω, δεν τα βλέπω, δεν έχω καθαρή εικόνα. Δεν με απασχολεί η γνώμη των άλλων να πω την αλήθεια, ποτέ δεν με απασχολούσε. Αυτοί που ξέρουν ποια είμαι το ξέρουν, αυτό μετράει, εγώ είμαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα.

Έχεις πολλά χρόνια στη Volley League, έχεις παρουσίες στην Εθνική και έχεις δει το Ελληνικό βόλεϊ να εξελίσσεται, πιστεύεις ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για το Ελληνικό βόλεi;

Το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρόνο, έρχονται πολύ καλές αθλήτριες από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Η Εθνική μας έχει κάνει μία ριζική αλλαγή, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό και έχουμε μπροστά μας μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Aλλαγή σκυτάλης στο volleyland

Mετά από δεκάχρονη παρουσία στον χώρο του βόλεϊ, το volleyland.gr αλλάζει σελίδα. Περνάει από τον ...

Το Volleyland.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ

Το Volleyland.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Ξανά μαζί σας από τα ξημερώματα...

To volleyland σιωπά…

Το volleyland σιωπά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών. Kαι ενώνει την φωνή του με τους διαδηλωτές...
spot_img