Τι ματς είδαμε. Η ΗΠΑ και η Κίνα μας προσέφεραν μια απίθανη παράσταση, μια τρομερή επίδειξη του βόλεϊ στο υψηλότερο επίπεδο. Ένα παιχνίδι με εντυπωσιακές φάσεις, μεγάλες ανατροπές και αδιανόητες άμυνες. Στο τέλος, οι Κινέζες, παρόλο που έχασαν το προβάδισμά τους, πήραν την νίκη με 3-2 (20-25, 19-25, 25-17, 25-20, 13-15) και ξεκίνησαν με το δεξί το τουρνουά.
Στα πρώτα δύο σετ η κατάσταση ήταν πανομοιότυπη. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις Κινέζες να ξεφεύγουν στο τέλος και να τα κατακτούν. Έτσι, η ομάδα του Μπιλ Κάι πήρε προβάδισμα δύο σετ κι όλα έδειξαν να πηγαίνουν με το μέρος τους.
Το τρίτο σετ ήταν μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Οι Αμερικάνες έβγαλαν αντίδραση, προηγήθηκαν από την αρχή και συνεχώς αύξαναν την διαφορά μέχρι το τελικό 25-17.
Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με την Κίνα να προηγείται μέχρι τα μισά (10-13). Ένα σερί, όμως, των Αμερικανίδων ανέτρεψε την κατάσταση και πλέον είχαμε ντέρμπι. Ένας άσος της Πλάμερ έκανε το 20-18 κι έδωσε ώθηση στην ομάδα του Κιράλι. Άλλος ένας άσος της Ουάσιγκτον έκανε το 24-20, με τις ΗΠΑ να “επιστρέφουν” από την κόλαση και να φέρνουν το ματς στο τάι μπρέικ.
A final kill from Annie Drews and the U.S. Women WIN set 4 25-20 to tie up the match at the 2024 Olympic Games in Paris.
WE ARE GOING 5⃣ WITH CHINA!!!
Drews has 22 pts. Skinner with 15. Ogbogu has 13.
LET’S GO!! pic.twitter.com/KGc0fqlPGO
— USA Volleyball (@usavolleyball) July 29, 2024
Εκεί, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την νίκη. Ένας πόντος της φανταστικής Ντρους έκανε το 6-4, με τις Κινέζες να απαντούν με σερί 3-0. Ένας άσος της Ουάσιγκτον έκανε το 8-7,με τις Κινέζες να κάνουν νέο σερί 4-0. Η ομάδα του Κάι κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του, παρά την τελική προσπάθεια των Αμερικανίδων και πήραν μια σπουδαία νίκη.
ΗΠΑ (Κιράλι): Πούλτερ 1, Σκίνερ 17, Γου (Λ), Λάρσον 4, Ντρους 29, Ουάσιγκτον 11, Τόμσον 3, Πλάμερ 10, Ρόμπινσον 3, Ογκμπόγκου 13
Κίνα (Κάι): Γιουάν 12, Ζου 17, Ντιάο 3, Γκάο 1, Γκονγκ, Γουάνγκ Γ., Λι 26, Ζενγκ, Ντιν, Γουανγκ Μ. (Λ), Γου 2