Η ομάδα των Αμπελοκήπων έχει σοβαρά παράπονα για τα όσα συνέβησαν για την κάλυψη της κενής θέσης που υπήρξε στη Volley League γυναικών.
Η Ελπίδα Αμπελοκήπων φαινόταν ως το φαβορί για τη Wild Card η οποία θα οδηγούσε στην πρώτη κατηγορία, με τα δεδομένα να αλλάζουν αφήνοντας μία πικρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι δύο και κανένας εξ αυτών δεν έχει να κάνει με το ότι «δεν το άξιζαν» οι Αμαζόνες.
Αφενός η ομάδα των Αμπελοκήπων πήρε διαβεβαιώσεις ότι η ίδια είναι η πρώτη επιλαχούσα και έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα παίξει στη Volley League ή όχι. Οι άνθρωποι της ομάδας κινητοποιήθηκαν, έκαναν πλάνα και ήταν κοντά στο να πουν το «ναι» πριν αλλάξουν όλα, παρά τα όσα τους είχαν μεταφερθεί.
Αφετέρου αυτό που τονίζουν οι άνθρωποι της Ελπίδας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κριτήριο και όχι αποφάσεις «κατά το δοκούν» και με «δύο μέτρα και δύο σταθμά».
Είτε να είναι ξεκάθαρο ότι ισχύει το γεωγραφικό -το οποίο υπερίσχυσε σε άλλες περιπτώσεις- είτε να είναι γνωστό πως πρώτο κριτήριο είναι το βαθμολογικό.
Πλέον η Ελπίδα ετοιμάζεται για τη φετινή σεζόν της στην Pre League έχοντας κάνει ήδη μερικές σημαντικές κινήσεις. Στόχος της θα είναι και πάλι η ανάδειξη αθλητριών μαζί με μία καλή πορεία, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει προσθήκη ξένης αθλήτριας.