back to top

Διημερίδα αθλητικής ψυχολογίας με ομιλητή τον Γιάννη Ζαρώτη

Διαβάστε Επίσης

Διημερίδα αθλητικής ψυχολογίας με ομιλητή τον κορυφαίο ψυχολόγο- αθλητικό ψυχολόγο κ. Ιωάννη Ζαρώτη διοργανώνει η ΕΠΣ Σάμου, η ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου & η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου αποδεχόμενες την πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή βόλεϊ, Θανάση Πανούσου.

Η διημερίδα θα γίνει στις 20 και 21 Μαΐου σε Βαθύ και Καρλόβασι. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο, 20 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Καρλόβασι, αίθουσα του Γυμνασίου

Συνάντηση γονέων με θεματολογία

• Για ποιο λόγο αθλούνται τα παιδιά (αναφέρεται στα κίνητρα των παιδιών και πως μπορούν οι γονείς να ικανοποιήσουν τα κίνητρα-επιθυμίες των παιδιών τους. Παρουσιάζονται οι αιτίες αποχώρησης των παιδιών από τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι τρόποι διατήρησης των αθλητών στο πλαίσιο του αθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα)

• Τι ζητάνε οι αθλητές από τους γονείς τους (αναφέρεται σε διεθνείς έρευνες για τις «απαιτήσεις» των παιδιών από τους γονείς σε θέματα συμπεριφοράς, υποστήριξης, «εμπλοκής» στο άθλημα και παροχής οδηγιών)

• Ο ρόλος του γονέα απέναντι στο παιδί-αθλητή (αναφέρεται στην επιθυμία των αθλητών για εστίαση στην προσπάθεια έναντι του αποτελέσματος, στην υποστήριξη των επιλογών τους, στην παροχή σταδιακής συναισθηματικής αυτονομίας στους αθλητές)

• Η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά-αθλητές (αναφέρεται στην υπερπροστατευτική στάση, στην επικριτικότητα, στην υπερεμπλοκή και πως επιδρούν στη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών-αθλητών)

• Ποια είναι η λειτουργική συμπεριφορά των γονέων (σε θέματα άγχους και αυτοπεποίθησης, διαχείρισης του χρόνου, «υποτίμησης» του σχολείου έναντι του αθλητισμού)

Κυριακή, 21 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Βαθύ, αμφιθέατρο της ΠΕ Σάμου

Συνάντηση προπονητών, γυμναστών, εκπαιδευτικών  με θεματολογία:

Επικοινωνία προπονητών-Αθλητών

• Καθορισμός των στοιχείων επικοινωνίας, ποιος ορίζει την επικοινωνία;

• Παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες

• Πως ο αθλητής κατανοεί καλύτερα και δέχεται περισσότερα

• Πώς αναπτύσσεται η «λειτουργική» ανατροφοδότηση

• Γιατί οι αθλητές αναζητούν την επικοινωνία

• Χαρακτηριστικά του «επικοινωνιακού» προπονητή

• Σε ποια στοιχεία ανταποκρίνονται οι αθλητές

• Πώς αφομοιώνουν καλύτερα τις οδηγίες

• Πότε επιβραβεύουμε

• Χρησιμοποιούμε την τιμωρία και πότε

• Πως διαχειριζόμαστε τον αθλητή στην προπόνηση και πως στον αγώνα

Πηγή: Samiakovima

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Aλλαγή σκυτάλης στο volleyland

Mετά από δεκάχρονη παρουσία στον χώρο του βόλεϊ, το volleyland.gr αλλάζει σελίδα. Περνάει από τον ...

Το Volleyland.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ

Το Volleyland.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Ξανά μαζί σας από τα ξημερώματα...

To volleyland σιωπά…

Το volleyland σιωπά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών. Kαι ενώνει την φωνή του με τους διαδηλωτές...
spot_img