Στη νέα κατηγορία της preleague θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ από την σεζόν 2017-18 θα ξεκινήσει την λειτουργία της η ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Volley league και την Α2.
Η «Ένωση» θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νέα κατηγορία και ήδη ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Στις τάξεις του «Δικεφάλου» περιμένουν μια επίσημη ενημέρωση από την ομοσπονδία για τον τρόπο λειτουργίας και τις ομάδες που θα δηλώσουν επίσημα συμμετοχή για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Παράλληλα γίνεται και ένας πρώτος υπολογισμός σχετικά με το μπάτζετ που θα χρειαστεί το τμήμα τη νέα σεζόν.
Στην ΑΕΚ εξετάζουν και τα ταξίδια και τα μεταφορικά που χρειαστεί η ομάδα εκτός από το μπάτζετ για την στελέχωση της αγωνιστικής ομάδας. Όπως έχουμε αναφέρει στόχος είναι να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο προπονητής, Αντώνης Παπαδόπουλος ο οποίος και στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις του για το νέο ρόστερ. Ο προπονητής έχει μια εικόνα ήδη για τους παίκτες που θα ήθελε από την περσινή ομάδα και περιμένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την ΑΕΚ για να ξεκινήσει τις επαφές