Ξεκινάει η volleyleague αντρών με Μοριακά τεστ απογειώνοντας τα έξοδα!

08/01/2021 19:54577Απόψεις
Ετικέτες: ΕΣΑΠΛευτέρης Αυγενάκης
be a maverick

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, άναψε το «πράσινο» φως για την επιστροφή του πρωταθλήματος της volleyleague μετά από δυόμισι μήνες απραξίας.
Μια απόφαση ορόσημο που ευοδώθηκε ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες της ΓΓΑ και του υπουργού προσωπικά όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΓΓΑ.
Η ''επιτυχία'' του Λευτέρη Αυγενάκη παίρνει μεγαλύτερη διάσταση αν αναλογιστούμε ότι τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν το ίδιο διάστημα κλειστά! Φυσικά ούτε λόγος για την εστίαση!  
Μεγάλη ανατροπή είναι τα εβδομαδιαία τεστ που από rapid test περάσαμε σε μοριακά εκτοξεύοντας και το κόστος!

Περιμένουμε να διευκρινίσει η ΕΣΑΠ ποιος θα πληρώσει και τα αντίστοιχα τεστ σε διαιτητές αστυνομία γραμματεία δημοσιογράφους και γενικότερα σε όλους τους εμπλεκόμενους ενός αγώνα.
Είναι κατανοητό ότι άπαντες θα πρέπει να κάνουν τεστ! Τα έξοδα κάθε αγώνα θα είναι μεγαλύτερα από την ετήσια έκτακτη επιχορήγηση της ΓΓΑ στα σωματεία με ένα άθλημα που ήταν 2500 ευρώ! Τα καλύτερα έρχονται  ! 

Άραγε αυτή είναι η αλλαγή που αξίζουμε? Η απόλυτη οικονομική καταστροφή των σωματείων?

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ: 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

''Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.
Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.
Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια.''

 

 


Σχετικά Άρθρα