Τζιουμάκας: «Ανυπομονώ να ζήσω την Ιταλική εμπειρία, έχω τεράστιο κίνητρο»

Ο Στέλιος Τζιουμάκας μίλησε στο Volleyland για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του το οποίο θα γραφτεί στη γειτονική Ιταλία.

Ο Έλληνας ακραίος συνεχίζει την καριέρα του στην Καστελάνα, βγαίνοντας για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Πως πήρες την απόφαση να πας στην Ιταλία και πόσο γρήγορα έγινε όλο αυτό;

«Όταν σου κάνουν μια πρόταση από μια ιταλική ομάδα , έστω και στην Α2 να είναι , είναι πάρα πολύ καλό το πρωτάθλημα. Είναι πολύ οργανωμένο, δεν έχεις να σκεφτείς πολλά. Οπότε εμένα την Δευτέρα που μας πέρασε μου έγινε η πρόταση και δεδομένων των συνθηκών συμφώνησα κιόλας και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω εδώ να παίξω»

Σε φοβίζει καθόλου το να βγεις πρώτη φορά, να παίξεις μακριά από την Ελλάδα και σε ένα δύσκολο μάλιστα πρωτάθλημα;   

«Καθόλου δε με φοβίζει. Ίσα ίσα μου δίνει τεράστιο κίνητρο, ανυπομονώ να αγωνιστώ, ανυπομονώ να δω καινούργιους παίκτες, να νιώσω αυτή την ιταλική εμπειρία»

Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αυτό προσθέτει πίεση ή προσθέτει ένα επιπλέον κίνητρο σ ’εσένα;

«Το ότι η ομάδα δεν είναι σε καλή θέση , αυτό εμένα με κάνει να πεισμωσω γιατί σίγουρα για να κάνουν μία αλλαγή θέλουν κάτι καλύτερο για την ομάδα. Οπότε από τη στιγμή που επέλεξαν εμένα πρέπει να τους αποδείξω ότι μπορώ να συνεισφέρω, μπορώ να κάνω την ομάδα καλύτερη, να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ μπορώ και να βοηθήσω να πετύχει τον στόχο της που είναι να παραμείνει στην κατηγορία» 

Το βλέπεις ως ευκαιρία όχι απλά να μείνεις στην Ιταλία αλλά να εξελιχθείς κιόλας δουλεύοντας με ανθρώπους οι οποίοι είναι κορυφαίοι στον χώρο;

«Σίγουρα. Ήδη έχω κάνει μία προπόνηση η οποία αν και πρωινή  είχε αρκετή ένταση, είχε ωραία στοιχεία μέσα. Θέλω να δουλέψω εδώ με τους ανθρώπους, που είναι γνώστες, να ανέβω επίπεδο. Σίγουρα είναι ένα πολύ ωραίο σκαλοπάτι για τη καριέρα μου. Κάνουμε ένα βήμα προς τα πάνω και την επόμενη χρονιά ελπίζω σε κάτι καλύτερο.»

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Από τον τρόπο που σε προσέγγισαν από την ομάδα, από τη προπόνηση και από το γήπεδο;

«Οι άνθρωποι εδώ είναι απόλυτα επαγγελματίες , είναι οργανωμένοι μέχρι και στη τελευταία λεπτομέρεια. Δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη. Είναι φιλικοί και ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα που αν τα κάνεις δε θα έχεις πρόβλημα. Και θέλουν να σε βοηθήσουν για να πάει καλά η ομάδα αλλά είναι και καλοί άνθρωποι.»

Στέλιο είναι κάτι που έψαχνες το να βγεις κάποια στιγμή στο εξωτερικό ή απλά προέκυψε και χάρηκες να πάρεις την ευκαιρία; 

«Ήδη από πέρση ψαχνόμουν. Ήθελα να αγωνιστώ  στο εξωτερικό , να νιώσω κάποιες άλλες παραστάσεις και από τη στιγμή που μου ήρθε η ευκαιρία εννοείται θα τη δεχτώ»

Βλέπεις τον εαυτό σου και για χρόνια μακριά από την Ελλάδα;

«Ναι, εννοείται. Στη καριέρα μου θέλω να επιλέξω να πηγαίνω εκεί που με εκτιμούν, εκεί που θα μπορέσω να δώσω το μέγιστο αλλά και να πάρω κι εγώ»

Ως ο δεύτερος κατά σειρά Τζιουμάκας που πηγαίνει στη Ιταλία έχεις μιλήσει με τον αδερφό σου; Σου έχει δώσει κάποια πληροφορία ή και κάποια συμβουλή; 

«Ναι, ναι εννοείται. Μόλις ήρθαμε σε συμφωνία με την ομάδα ανακοίνωσα  στον Γιώργο ότι με θέλει η Castellana και μου εξήγησε τα πάντα. Μου είπε ότι οι άνθρωποι εδώ είναι καλοί, είναι επαγγελματίες, είναι καλοπληρωτές και ότι για πρώτο βήμα στο εξωτερικό είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις. Ήσυχη πόλη, οργανωμένο σωματείο και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα»

Άρα, έτσι όπως μου τα λες , σου είπε να πας με κλειστά μάτια;

«Ακριβώς. Μου λέει «Για πρώτη ευκαιρία είναι ό,τι καλύτερο για σένα, είναι το καλύτερο ξεκίνημα.»

Είναι δύσκολο , κι αν ναι πόσο δύσκολο είναι, να προσαρμοστείς σε μια διαφορετική ομάδα μεσούσης της περιόδου;

«Δε πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο. Η πρώτη βδομάδα είναι ίσως της προσαρμογής. Μετά μπαίνεις κατευθείαν στους ρυθμούς της ομάδας. Δε με τρομάζει αυτό το πράγμα. Σίγουρα τώρα θα δούμε και στη   προπόνηση και τους αγώνες σιγά σιγά θα γίνομαι κι εγώ  κομμάτι της ομάδας.

Η ομάδα δεν έχει πολλούς ξένους η εκτός από εσένα και έναν ακόμα. Έχεις γνωριστεί με τους συμπαίκτες σου; Πως σε υποδέχτηκαν;

«Η ομάδα έχει κυρίως νεανικό ρόστερ, είναι όλοι ταλαντούχοι νεαροί Ιταλοί εκτός από έναν Κολομβιανό , τον Βερμούντεζ,  ο οποίος είναι διαγώνιος. Γενικά είναι πολύ φιλικοί. Δυσκολευόμαστε λίγο να συνεννοηθούμε, γιατί δε μιλάνε όλοι τέλεια αγγλικά, αλλά ντάξει. Σκοπεύω να μάθω ιταλικά όμως.»

Το να μάθεις Ιταλικά προέκυψε τώρα ή έτσι κι αλλιώς  ήταν στα πλάνα σου;

«Έτσι κι αλλιώς μου άρεσε πάντα σαν γλώσσα και τώρα έχω ένα κίνητρο παραπάνω να ασχοληθώ πιο θερμά»

Γεμίζει το γήπεδο εκεί πέρα; Είναι ένα γήπεδο απ’ όσο βλέπω 2000 θέσεων. Περιμένεις να παίξεις μπροστά σε κόσμο που θα έρθει να σε στηρίξει;

«Δε γνωρίζω αν γεμίζει σίγουρα όμως περιμένω να νιώσω την εμπειρία του ιταλικού γηπέδου. Δεν είναι σαν την Ελλάδα, εδώ πέρα είναι πιο φίλαθλοι, εδώ αγαπάν το βόλεϊ.»

Είναι κάτι που έπαιξε ρόλο στη ζυγαριά  ότι θέλεις να είσαι και κάπου αγαπάνε και το άθλημα περισσότερο;

«Σίγουρα, όλο το πακέτο της Ιταλίας είτε είναι Α1 είτε είναι Α2 είτε είναι Α3 πάντα θα είναι δελεαστικό για όλους τους παίκτες. Είναι το πρωτάθλημα που έχει ποιότητα απ’ όλες τις απόψεις.»

Θέλω και το σχόλιο σου για την Ελλάδα. Ένα σχόλιο να μας πεις πως είδες το φετινό πρωτάθλημα σε θέμα δυναμικής της pre league;

«Η ελληνική pre league  φέτος είναι ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, το πιο ανταγωνιστικό που έγινε ποτέ γιατί στην Α1 έμειναν 9 ομάδες και είναι  και 4 οι ξένοι οπότε αυτομάτως οι καλοί Έλληνες δε θα βρουν όλοι θέση σε μια ομάδα στην Α1 σαν βασικοί. Οπότε αυτοί που δε θέλουν να καθίσουν στον πάγκο και να είναι τρίτοι ή έτσι αλλαγή αυτομάτως θα πάνε να παίξουν βασικοί στη pre league. Οπότε αυτό την έχει κάνει τη pre league ένα πάρα πολύ δύσκολο, πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αθλητές υψηλού επιπέδου.» 

Για τη volley league; Την παρακολουθείς;

«Volley league παρακολουθώ, εννοείται. Είναι η βιτρίνα της χώρας μας.»

Πως το βλέπεις το πρωτάθλημα; Είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε; Είναι στο επίπεδο που θέλεις να βρίσκεται;

«Ως επί τω πλείστων οι περισσότερες ομάδες έχουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, υψηλού επιπέδου. Ακόμα κι αυτές που είναι στις πιο χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας   κι αυτές έχουνε ποιοτικούς παίκτες. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και αυτό, σίγουρα θαυμάζουμε λίγο περισσότερο τις ομάδες που πάνε καλά στην Ευρώπη και είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο αυτό για όλους μας διότι όταν ακούγεται η Ελλάδα , έτσι, ελληνικές ομάδες να πηγαίνουνε , να κάνουν καλή πορεία στην Ευρώπη αυτό είναι μόνο θετικό για όλους.»

Είναι ακόμα νωρίς, είναι Ιανουάριος, αλλά θα σε δούμε και φέτος στην άμμο;

«Ε, κατά πάσα πιθανότητα ναι. Απλώς δε ξέρω ακόμα με ποιο ζευγάρι.»

Αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτηση μου. Άρα θέλεις πάντως να ακολουθήσεις και φέτος το σιρκουί;

«Εννοείται. Όσο είμαι υγιής και αν δεν έχω κάποια άλλη πρόταση, του τύπου αν τύχει να με καλέσουν εθνική ομάδα ή άμα παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία να πάω να δουλέψω στο βόλει ή να βρω μια ομάδα που παίζει το καλοκαίρι. όπως και να έχει , άμα είμαι υγιής και διαθέσιμος θα παίξω beach volley.»

spot_img

Περισσοτερα

«Το βόλεϊ ήταν για κορίτσια, τώρα βρίθει από αγόρια»:...

Στην Αμερική το βόλεϊ γνωρίζει μία σημαντική άνοδο και η Wall Street Journal το καταγράφει. Το βόλεϊ ανεβαίνει...

PVF: Πόσα χρήματα έβγαλαν φέτος οι αθλήτριες που πόσα...

Πετυχαίνει τους στόχους της και εξασφαλίζει ένα σημαντικό εισόδημα για τις αθλήτριες η PVF. Η πρώτη σεζόν της...

Τα -εξαιρετικά- νούμερα της πρώτης σεζόν της PVF

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά οι Αμερικάνοι δείχνουν να τα κατάφεραν! Η PVF είναι η λίγκα της Αμερικής...