Τζιάνι: «Xρυσό μετάλλιο, χωρίς Nαγκεμπεθ, Σινενιέν»

Η Γαλλία κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στο VNL 2024 και το ευρωπαϊκό βόλεϊ αποκτά νέο πρόσωπο. Ο τιτλούχος πια Αντρέα Τζιάνι ικανοποιεί το διακαή του πόθο και καθιερώνεται προπονητικά.

0
359

Ο Τζιάνι γύρισε για λίγες μέρες στην αγαπημένη του Μόντενα και μίλησε για τον άθλο της Γαλλίας που σημειωτέον επιτεύχθηκε χωρίς τους τραυματίες Nάγκεμπεθ και Σινενιέν. Οι τελευταίοι κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι,   διοργάνωση ορόσημο και για τον ίδιο τον Τζιάνι που μετράει ήδη 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα) και τώρα ετοιμάζεται για την έκτη του είσοδο σε Ολυμπιακό Χωριό.

«Η προσαρμογή μου στη Γαλλία δεν ήταν εύκολη αλλά ήταν σημαντικό πως είχα αποκλειστική συνεργασία. Έκανα προσπάθεια για να μάθω γαλλικά. Αφιερώθηκα στην εθνική ομάδα με πλήρες ωράριο, κάτι που μου επέτρεψε να δουλέψω εντατικά σε πολλές τεχνικές. Μετά κάναμε έναν σούπερ σχεδιασμό για να ανακτήσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Χρησιμοποιήσαμε το VNL για να ανακτήσουμε τον ρυθμό και τους στόχους που χάσαμε πέρυσι. Ήταν έντονη δουλειά, αλλά τα σχόλια ήταν πολύ θετικά», είπε αρχικά ο Αντρέα Τζιάνι στο volleyball.it.

Χωρίς τα δύο αστέρια

«Με τον Νάγκεπεθ είχαμε ξεκινήσει μία μεγάλη προετοιμασία αλλά τραυματίστηκε στη γάμπα του και έπρεπε να σταματήσει. Ο Σινενιέν ήταν γνωστό ότι είχε πρόβλημα στους τένοντες. Ήταν απαραίτητο να σταματήσει για ελέγχους και θεραπεία. Είναι ταλαντούχος, αλλά έπρεπε να αποφασίσουμε πως δεν πρέπει να αγγίζει μπάλα. Ο στόχος και για τους δυο είναι να είναι έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τις διαφορές μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων και VNL είπε: «Η τρέχουσα φόρμουλα των Ολυμπιακών Αγώνων, με έξι αγώνες, δεν θα δώσει χρόνο για ανάπαυλα. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά από το VNL. Πρέπει να είσαι έτοιμος αμέσως, γιατί δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις πολλά στον αρχικό γύρο. Θα χρησιμοποιήσουμε το πολύ 8-9 παίκτες ανά αγώνα, επειδή το τουρνουά είναι σύντομο , αλλά πολύ έντονο».