Επιστροφή στο παρελθόν με μπόνους και Ζηρίνειο!

13/09/2017 01:021592ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ Απόψεις
Ετικέτες: ΕΣΑΠΖηρίνειοΠλέι άουτ
be a maverick

Η ΕΣΑΠ με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε τα όσα είχαν γραφτεί (κι από το Sportsfeed) για την αλλαγή της προκήρυξης όσον αφορά τους ξένους και πλέον περιμένουμε το τυπικό όχι για τους επτά, προκειμένου να περάσουν οι επτά κοινοτικοί στο φύλλο αγώνος.

του Δημήτρη Τυχάλα
tihalas@sportsfeed.gr

Βέβαια επειδή για την ΕΣΑΠ μιλάμε, απ’ ότι φαίνεται από δω και πέρα θα μας απασχολήσει το ερώτημα «ποιοι είναι κοινοτικοί;». Όταν αποκαλύψαμε το προσχέδιο της προκήρυξης για όσους θυμούνται αυτό έγραφε για κοινοτικούς Α’ και Β’ Ζώνης, οπότε το ερώτημα είναι αν οι παίκτες από χώρες που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ θεωρούνται κι αυτοί κοινοτικοί ή αν αυτό ισχύει και για τους αθλητές με χώρες που είναι υπό ένταξη.

Κι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η νομική υπηρεσία της ΕΣΑΠ έχει αναζητεί την απάντηση, οπότε ας περιμένουμε να δούμε ποιοι θα λογίζονται τελικά ως κοινοτικοί.
Ωστόσο υπήρχαν κι άλλες σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν και οι οποίες αφορούν το νέο πρωτάθλημα…

Μία πολύ σημαντική καινοτομία αφορά την πριμοδότηση των ομάδων που θα εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και την πριμοδότηση με 100 ευρώ για κάθε βαθμό που θα κατακτά μία ομάδα στο πρωτάθλημα.
Μία εξαιρετική πραγματικά πρωτοβουλία…

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Ότι όλα αυτά (συν τα μπόνους στις ομάδες που έχουν διακρίσεις στα αναπτυξιακά τμήματα, προκειμένου να βοηθήσουν την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων παικτών) τα είχε αποφασίσει πριν από επτά χρόνια η ΕΣΑΠ (ένα σχέδιο που είχε εκπονήσει ο τότε διευθυντής της ΕΣΑΠ Νίκος Σοφιανός σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργο Λεονταρίτη) και είχε καταργηθεί με εισήγηση του νυν προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου…

Τουλάχιστον όταν θα μιλήσει στις 20 Σεπτεμβρίου στην κλήρωση του πρωταθλήματος, ας θυμηθεί να τους μνημονεύσει και να παραδεχθεί ότι εκείνη η απόφαση του ήταν εντελώς άστοχη…

Υπάρχει όμως μία ακόμη απόφαση που ανακοινώθηκε και η οποία προκαλεί… θυμηδία. Και για να προλάβουμε τηλέφωνα και αντιδράσεις, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομάδα της Κηφισιάς…

Όταν όμως πέρσι γράφαμε για το σκάνδαλο με την άδεια που πήρε το Ζηρίνειο, οι άνθρωποι του ΑΟΠ Κηφισιάς επέμεναν ότι το καλοκαίρι ο Δήμος Κηφισιάς θα είχε ολοκληρώσει τα έργα βύθισης του Ζηρινείου, προκειμένου να «ψηλώσει» καθότι έχει ύψος 7.44 και η προκήρυξη της ΕΣΑΠ αναφέρει για γήπεδα με ύψος 8μ.

Μάλιστα η περσινή προκήρυξη της ΕΣΑΠ (η οποία άλλαξε το πρωί του Σαββάτου 22/10 λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς) έγραφε επί λέξει: «Εξαιρετικά και μόνον για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και μόνον για τους αγώνες της κανονικής περιόδου, ο ΑΟΠ Κηφισιάς θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Κλειστό Γυμναστήριο «Ι.Ζηρίνης» ως έδρα του και παρά το γεγονός ότι το ύψος του προσμετρήθηκε στα 7.44 μέτρα».

Αν έχουν γίνει τα έργα και το γήπεδο απέκτησε άλλο ύψος, ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων…

Αν δεν έχουν γίνει όμως, τότε για μια ακόμη φορά η ΕΣΑΠ από μόνη της απαξιώνει το προϊόν της και αν ισχύει ότι όλες οι ομάδες ήταν σύμφωνες δεν χρειάζεται να πούμε οτιδήποτε άλλο.

Από κει και πέρα το φάιναλ φορ του λιγκ καπ θα γίνει στη Σύρο, ενώ εγκρίθηκαν κι οι αλλαγές της βαθμολογίας που μεταφέρουν οι ομάδες από την κανονική περίοδο στα πλέι άουτ.

Συγκεκριμένα:
– Εάν η διαφορά των δύο ομάδων είναι ένας βαθμός στα πλέι άουτ θα ξεκινήσουν με μηδέν βαθμούς.
– Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 2 βαθμοί τότε στα πλέι άουτ θα έχουν διαφορά ενός βαθμού.
– Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 3 βαθμοί τότε η διαφορά τους στα πλέι άουτ θα είναι 2 βαθμοί.
– Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 4 βαθμοί η διαφορά στα πλέι άουτ θα είναι 2 βαθμοί.
– Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 5 βαθμοί, τότε στα πλέι άουτ θα είναι 3 βαθμοί.
– Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 6 βαθμοί, τότε στα πλέι άουτ θα είναι 3 βαθμοί. κ.ο.κ

 Πηγη: Sportsfeed

Σχετικά Άρθρα