Τριετής η ανανέωση του Μπλεντζίνι στην Ιταλία

26/04/2017 17:57403Εθνικές Ανδρών - Ευρώπη Διεθνή
Ετικέτες: Τζιανλορέντσο Μπλεντζίνιεθνική Ιταλίας
be a maverick

Την αποκάλυψη πως το συμβόλαιο του προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Τζιανλορέντσο Μπλεντζίνι, είναι τριετές και όχι διετές -καθώς επίσης και αρκετά παχυλό- ισχυρίζεται πως προέβη ιταλική ιστοσελίδα μετά από διαρέοντα έγγραφα που έφτασαν στα γραφεία της.

Μετά το νέο κανονισμό που πέρασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Μπρούνο Κατενάο, βάσει του οποίου κανένας προπονητής σε ομάδα της χώρας δεν θα μπορεί να έχει καθήκοντα σε κάποιον σύλλογο, η απόφαση του Μπλεντζίνι για ανανέωση φαίνεται πως πέρασε από αρκετή «επεξεργασία» και εν τέλει να πάρθηκε υποκινούμενη και από το χρηματικό σκέλος της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός κόουτς, που θα αφήσει την Λούμπε με το τέλος της σεζόν, φέρεται να έχει υπογράψει ανανέωση τρεισήμισι ετών (σ.σ όχι διετές όπως ανακοινώθηκε επισήμως) το οποίο τον δεσμεύει έως τον Δεκέμβριο του 2020 και θα του αποφέρει ετησίως 230.000 ευρώ για τον ρόλο του εκλέκτορα (190 χιλιάδες) και για εκείνον του συντονιστή του Club Italia Project (40 χιλιάδες). Επισήμως η συνεργασία τους θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για τις ιταλικές εθνικές του αθλήματος σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, ο προϋπολογισμός για το 2017 ανέρχεται στις 466.000 ευρώ, 321.000 εκ των οποίων θα πάνε στα επιτελεία και τα 145.000 στα ιατρικά τιμ των ομάδων.

Γιώργος Σιάφας


Σχετικά Άρθρα