Το μέλλον είναι στην σύνθεση!

02/03/2021 08:371044Απόψεις
Vaat
Ετικέτες: Γιώργος ΚαραμπέτσοςΜιχάλης ΤριανταφυλλίδηςΕκλογές στην ΕΟΠΕ
be a maverick

Με αφορμή την έκκληση- παρότρυνση  του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη για ανεξάρτητες υποψηφιότητες για το διοικητικό συμβούλιο γράφω μερικές σκέψεις μου!

Όσοι ασχολούνται με τα διοικητικά της ομοσπονδίας θεωρώ δεδομένο ότι θέλουν το καλό του αθλήματος και μόνο, είναι ο κύριος  λόγος που  θέτουν την υποψηφιότητα τους! 

Βέβαια μέχρι σήμερα για να διαβείς την πόρτα της ΕΟΠΕ έπρεπε να τύχεις επιλογή του εκάστοτε υποψήφιου προέδρου της ομοσπονδίας!
Σήμερα έρχεται ένας υποψήφιος και λέει δεν με νοιάζει ποιος, φτάνει να έχει όρεξη για δουλειά, να έχει ιδέες,  γιατί ''αυτός'' πιστεύει ότι έχει την δυνατότητα ΣΥΝΘΕΣΗΣ γιατί δεν φοβάται το όχι, δεν φοβάται να αλλάξει την απόφαση του αν κάνει λάθος, ξέρει ότι αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης των μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως! 

Το μοντέλο διοίκησης από ανθρώπους  που το μόνο τους προτέρημα ήταν να γνέφουν σύμφωνα με τα θέλω του ''μεγάλου'' πέρασαν! Άνθρωποι χωρίς προσωπικότητα που κρύβουν την ανυπαρξία τους,  στις επιθυμίες του ΕΝΟΣ, του μοναδικού, του αλάνθαστου,  επιλέγονται να στελεχώσουν τις καρέκλες ''γύρω από το τραπέζι'' ! 

Η Σύνθεση είναι το μοντέλο διοίκησης του σήμερα και του αύριο, είναι ο εχθρός του παλιού μοντέλου που η τυφλωμένη εγωπάθεια δημιουργεί καθεστωτικές νοοτροπίες! 

Οι παλιές νοοτροπίες που όπως μου είχε πει ένας παλιός πρόεδρος της ΕΟΠΕ για τα διοικητικά συμβούλια, μαζευόμαστε, τους ακούω και αποφασίζω! Αυτή η νοοτροπία υπάρχει και σήμερα σε αρκετούς ανθρώπους που η ανασφάλεια δεν τους επιτρέπει να συναποφασίζουν ή να δέχονται την αντίθετη άποψη! 
Ειλικρινά πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε? Θαύματα δεν γίνονται! Η σύνθεση είναι η λύση αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά που μας καθιστούν δέσμιους σε συμπεριφορές και υποτελείς του οποιουδήποτε, είτε το αξίζει είτε όχι ? 

Ξεκίναγαν οι εκλογές και ο κάθε υποψήφιος περηφανευόταν ότι είχε στο συρτάρι του 80,100,120 εξουσιοδοτήσεις λευκές! 

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με όλες αυτές τις εξουσιοδοτήσεις άχρηστες, ελπίζω να μην ξαναζήσω αυτή την προσβλητική  κατάσταση στέρησης των δικαιωμάτων και απόλυτης υποταγής σε καθεστώτα οποιουδήποτε χρώματος, αποχρώσεως και ιδέας!

Σε αυτές τις εκλογές, πολλές οι νέες καινοτομίες, φέτος τα σωματεία ψηφίζουν κατευθείαν για πρόεδρο ενώ δεν βάζουν 21 σταυρούς αλλά 14. Που από μόνο του αυτό απαιτεί την επόμενη ημέρα την σύνθεση! 
Μήπως, πρέπει να το ξανασκεφτούμε και οι υποψήφιοι για διοικητικό συμβούλιο να είναι ανεξάρτητοι και όχι ο απαραίτητος στρατός!

ΥΓ. Σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία οι προπονητές δεν μπορούν να είναι μέλη σε ένα σωματείο με το δικαίωμα του ''εκλέγειν και εκλέγεσθαι'' ! Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη! Αν είναι σωστή ή λάθος δεν θα μπω σε αυτή την αντιπαράθεση αυτή την στιγμή αλλά είναι ξεκάθαρη η Νομοθεσία! Τώρα, πως μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των προπονητών και όχι μόνο δηλώνουν υποψήφιοι, είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να αντιληφθώ! 

ΥΓ2. Ο Νόμος και τα κωλύματα του ισχύουν για όλους! Το θέμα είναι πότε θα αρχίσουν οι καταγγελίες και η παρέμβαση του εισαγγελέα! 

ΥΓ3. Υπάρχουν υποψηφιότητες προπονητών μάλλον λόγω έλλειψης Παραγόντων! Μέχρι τώρα ψήφιζαν για λογαριασμό των σωματείων οι προπονητές (με τον δικό τους τρόπο, ξέρουν αυτοί, κάθε κάρτα και ψηφαλάκι! )

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα