Το «αντίο» του Δρίκου

13/02/2017 15:161223Εθνικές Ομάδες Eθνική Ανδρών Νέα & Ειδήσεις
Ετικέτες: Εθνική Ανδρώνδρίκος
be a maverick

Στην λήξη της συνεργασίας του με την ΕΟΠΕ και την αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, για την οποία σας είχε ήδη ενημερώσει το Volleyland.gr, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Δρίκος με ανάρτηση στο προσωπικό του blog (drikos.weebly.com/blog).

Ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαριστεί τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο διάστημα παραμονής του στο τιμόνι της «γαλανόλευκης», ενώ αντί επιλόγου παραθέτει τις ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις του και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη, τον αγωνιστικό σχεδιασμό και τα ζητήματα με τους αθλητές.

Οι ευχαριστίες του Σ. Δρίκου:

«Με την ευκαιρία και της τυπικής λήξης της συνεργασίας μου με την Ε.Ο.ΠΕ. στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας Ανδρών θα ήθελα να ευχαριστήσω:

    * Τους αθλητές: κκ. Κουρνέτα, Φιλίποφ, Προύσαλη, Στιβακτή, Τερζή, Αγγελόπουλο, Μαρούλη, Κουμεντάκη, Πρωτοψάλτη, Κοκκινάκη, Δαλακούρα Α., Φράγκο, Ρουμελιωτάκη, Πετρέα, Ανδρέαδη, Σμαραγδή, Σουλτανόπουλο, Πελεκούδα, Παπαγγελόπουλο, Τακουρίδη, Κανέλλο,  Παπαλεξίου, Αρμενάκη, Ζουπάνη, Τζούριτς, Τζιουμάκα, Παλέντζα, Ασπιώτη, Στεφάνου, Ταμπουρατζή, Εφραιμίδη Ν., Γκαρά, Ζήση και Παπαδημητρίου Αχ.
    * τους αθλητές που δεν κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα το χρονικό διάστημα 2014-16. Ελπίζω να είχα τη δυνατόν σωστή κρίση και να αδίκησα όσο το δυνατόν λιγότερους.
    * τους αθλητές που θέλησα να καλέσω, αλλά προσωπικοί, οικογενειακοί ή επαγγελματικοί λόγοι τους, δε το επέτρεψαν.
    * τους συνεργάτες μου: κκ. Φλώρο, Δεληκώστα, Ζαλμά, Γιαμακίδη, Αγγελόπουλο, Σομπόνη, Τσούκο, Δάνα, Γκιούρδα και Καλλιμάνη,
    * το φυσιοθεραπευτικό staff: κκ. Ναβροζίδη, Ν.& Γ.Παπαγεωργίου.
    * το ιατρικό staff: τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χαντέ και τους  ιατρούς κκ. Λιάντση & Βενουζίου.
    * τους φροντιστές: κκ. Μπουγά, Θ. & Φ. Οσμανλάρι.
    * τον πρόεδρο κ. Μαυρομάτη και τα μέλη του  Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. περιόδου 2012-2016.
    * τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης και νυν πρόεδρο κ. Καραμπέτσο.
    * τους κκ. Μανωλόπουλο, Χατζηπαναγιώτου, Πέτκο, Στουραΐτη και Π. Μπακοδήμο για τη συμπαράστασή τους.
   *  τον Αλέκο Λεώνη για τη συνεργασία.
    * τον Π.Α.Σ.Α.Π., τον Βασίλη Μηνούδη, τον Θεόκλητο Καρυπίδη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γαργαλιάνο για τη βοήθεια τους.
    * τους δημοσιογράφους γραφείου τύπου Ε.Ο.ΠΕ.: κ. Τυχάλα & κα. Ροντογιάννη.
    * τους εκπροσώπους του Αθλητικού (γραπτού και ηλεκτρονικού) τύπου για την προβολή της προσπάθειάς μας.

        
Παράλληλα μου δίνεται η ευκαιρία να επισημάνω ότι Ομοσπονδιακός προπονητής είναι σημαντικός τίτλος για τους ανθρώπους ενός αθλήματος και όποιος τον φέρει οφείλει να τον τιμά. Δεν αφορά μόνο την υστεροφημία, παρότι είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός. Αφορά, κυρίως, στο αν ο θεσμός και το αξίωμα αυτό θα συνεχίσουν να έχουν στη συνείδηση των ανθρώπων του αθλήματος την σημασία που οφείλουν να έχουν. Ελπίζω σε αυτές τις απαιτήσεις να ανταποκρίθηκα.

Τέλος, η ιδιότητα της «αποθηκευτικής» λειτουργίας του γραπτού λόγου με οδήγησε να δημοσιοποιήσω τις ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις και τις κατά καιρούς προτάσεις μου προς την Ομοσπονδία σε όλο το διάστημα της παραμονής μου στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή. Πιστεύω ότι έτσι θα συμβάλλω όχι μόνο στην καταγραφή των γεγονότων αλλά και στην πρόοδο, αποτελώντας,  τα κείμενα, ένα σημείο ελέγχου, διασταύρωσης ή αντιπαράθεσης δεδομένων».

Σχετικά Άρθρα