Θετικό κρούσμα με το... καλημέρα στην Volley League γυναικών.

04/01/2021 16:041477Α1 volley league Γυναικών
Ετικέτες: α1γυναικών
be a maverick

Μετά την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή και με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2021 εξαιρούνται της απαγόρευσης των προπονήσεων οι ομάδες της Α1 γυναικών (συμπεριλαμβάνει την super league II, A1 μπάσκετ γυναικών, Πόλο ανδρών και γυναικών και Χάντμπολ ανδρών και γυναικών).

Οι ομάδες επιστρέφουν στα γήπεδα με ελλείψεις, ενώ κάποιες από αυτές επιστρέφουν αποδεκατισμένες ελέω ολιγωρίας και ανικανότητας της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργού κ. Αυγενάκη και του ΓΓΑ κ. Μαυρωτά, με συνένοχο τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσο.

Το πρωινό της Δευτέρας οι ομάδες έκαναν το απαραίτητο rapid  test κορονοϊού και εν αναμονή των αποτελεσμάτων εφόσον βγουν αρνητικά το απόγευμα θα πατήσουν παρκέ μετά από 2 μήνες.

Το πρώτο θετικό δείγμα από Κορονο-test κλήρωσε στην ομάδα του Μαρκόπουλου όπου η Αμερικανίδα Κένεντι Μπράιαν δεν κατάφερε να ταξιδέψει από την πατρίδα της για να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο ρόστερ καθώς βρέθηκε θετική  στον covid-19.

Έτσι λοιπόν επισήμως, το Μαρκόπουλο είναι η πρώτη ομάδα της Α1 γυναικών που δίνει θετικό δείγμα στον Κορονοϊό, τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Ελπίζουμε ΟΛΕΣ οι ομάδες να ακολουθήσουν πιστά το ανανεωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων

Αναφορικά με την ΚΥΑ που δίνει την άδεια για προπονήσεις, διευκρινίζεται ότι οι ομάδες δεν θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο  προετοιμασίας καθώς περιορίζει τις προπονήσεις σε ΜΙΑ ανά ημέρα ενώ δεν ξεκαθαρίζει πως θα γυμνάζονται οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά γυμναστήρια για βάρη και ενδυνάμωση αφού αυτά παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Επίσης ερωτηματικό παραμένει ότι η νέα ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2021 στις 6 το πρωί   και η λογική λέει ότι θα εκδοθεί νέα όπου θα ανανεώνει τις εξαιρέσεις των απαγορεύσεων στον αθλητισμό.

 

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι η ανδρική λίγκα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις από τις 15.12.2020 αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει κανείς πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της volley league ανδρών. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεκινήσει πριν τις 11.1.2021  όπου ήταν και η καταληκτική ημερομηνία που είχε τεθεί από την ΕΣΑΠ


Σχετικά Άρθρα