Θεατές της κατάρρευσης!

Οι δικαιολογίες είναι περιττές 
Κι από εμπειρίες είχες αρκετές 
Ε, άιντε, ξεκαθάρισε τι θες 

  Στίχοι:  Νικόλας Άσιμος  (από το τραγούδι καταρρέω) 

Ύστερα από τις αποτυχίες συνήθως επακολουθεί η αναδιοργάνωση και η ανάπτυξη… Αυτή η φυσική αλληλουχία δεν ισχύει στο ελληνικό βόλεϊ γιατί για χρόνια στα πρωταθλήματα της Α1 γυναικών    υπάρχουν αποχωρήσεις πριν ή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά τίποτα δεν συμβαίνει! 

του Στάθη Νικολούζου
Και όσο τα αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και η ΕΟΠΕ ορίζει συμβούλους υπεύθυνους στο πρωτάθλημα που έχουν διαλύσει τις ιστορικές τους ομάδες τότε ένα είναι σίγουρο… θα διαλύσουν και το πρωτάθλημα που διοργανώνουν, γιατί θα το αφήσουν απροστάτευτο και χωρίς κανόνες!
Δεν μπορούμε να κλαίμε πάνω από το μνήμα της Α1 γυναικών και να υπομένουμε ένα θαύμα που θα τα αλλάξει όλα χωρίς την δική μας συμβολή! 
Το καλοκαίρι που πέρασε ο Ταρνατόρος ζήτησε να περάσει στον έλεγχο της ΕΣΑΠ το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών κάτι που αρνήθηκε ο Καραμπέτσος.
Ίσως ήταν μια λύση μπρος στο χάλι που επικρατεί! 
Το θέμα είναι ότι αν δεν πάρει πρωτοβουλίες σύντομα ο Καραμπέτσος τα γεγονότα θα τον ξεπεράσουν και τότε θα είναι αργά για δάκρυα…  
Η κατάσταση θα χειροτερέψει από την στιγμή που η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να κοιτάει μόνο την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων κατά την προηγούμενη αγωνιστική σαιζόν για να συμπληρώσει τις κατηγορίες και δεν λαμβάνει την οικονομική δυνατότητα των ομάδων, είναι σίγουρο ότι όσο ισχύει αυτό  θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα.
Βλέπετε η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν λειτουργεί για το γυναικείο βόλεϊ αφού θεωρείται ερασιτεχνικό άθλημα.
Οι παράγοντες των ομάδων πρέπει να σταθμίσουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις με κάθε σοβαρότητα εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους.
Είναι γνωστό ότι σήμερα με το υπάρχων καθεστώς υπάρχουν αμοιβές που ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν τις μερικές χιλιάδες ευρώ σε λιγοστές περιπτώσεις.
Ακριβώς το ίδιο θα υπάρξει και στην περίπτωση που όλα γίνουν νόμιμα όταν ο βασικός μισθός είναι στα 500 ευρώ και υπάρχει και η  μερική απασχόληση.
Τα σωματεία θα έχουν δικαίωμα να διαπραγματευτούν μόνα τους μέσω ενός συνεταιρισμού για κεντρικούς χορηγούς (εδώ βρίσκει χορηγούς το snow volley δεν μπορούν να βρουν για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών; Απλά γιατί σου λέει σήμερα να τρέξουν οι αργόσχολοι της ΕΟΠΕ για να τα δώσουν στα σωματεία;), για την τηλεόραση και θα κρίνουν εκείνα ποιο είναι το συμφέρον του πρωταθλήματος και όχι οι παράγοντες με τις ομάδες στο τοπικό. 
Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα έχουν συμβόλαια που θα είναι εγγυημένα όπως των ξένων αθλητριών.
Εντέλει τι θέλουμε; 
Αν θέλουμε την υπάρχουσα κατάσταση τότε σήμερα είναι ημέρα που πρέπει να μοιρολογούμε και μόλις κλείνει η πόρτα να χαμογελάμε που μια ομάδα έφυγε από την μέση αν θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα στο χέρι μας είναι!
Ας αφήσουμε τα λόγια για τους πολιτικούς και ας περάσουμε στα έργα….

 

spot_img

Περισσοτερα

H PVF, η Χίπε και η νέα πραγματικότητα

Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται με τη νεοσύστατη λίγκα της Αμερικής. Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος Το όνειρο πολλών παικτριών από...

Οι «πτήσεις« του Ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό επιβεβαίωση για...

Όλο και περισσότερες αθλήτριες κάνουν το βήμα για το εξωτερικό, κάτι που δείχνει την βελτίωση που υπάρχει...

Ένα IRON DOME για τον Στέφανο Λεμονίδη

Τελικά τα play offs εμπνέουν. Πριν 2 χρόνια, λίγο μετά τους τελικούς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο βόλλεϋ...