Τεράστιο πρόστιμο στο γυναικείο τμήμα της ΑΕΚ μένει κρυφό!

06/09/2019 15:031410Απόψεις
Ετικέτες: ΑΕΚΕΟΠΕ
be a maverick

*Η Φωτογραφία είναι από εκείνη την αγωνιστική περίοδο και διακρίνεται καθαρά η αθλήτρια καθώς και ο προπονητής κος Γιώργος Σαμαράς

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του volleyland η FIVB έχει βάλει πρόστιμο στην γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ ενώ αντίστοιχο πρόστιμο για την ίδια υπόθεση στην ΕΟΠΕ.
Η ποινή έχει φτάσει στα γραφεία της ομοσπονδίας εδώ και περίπου ένα χρόνο αλλά έχει υπάρξει η απόλυτη σιωπή.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, την περίοδο 2016-2017 η ομάδα της ΑΕΚ αγωνιζόταν στην  Α1 γυναικών και είχε απαγόρευση μεταγραφών σε ξένες αθλήτριες λόγω οφειλών σε αθλήτριες αλλοδαπές που είχαν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με ελληνικό ρόστερ και μια ξένη αθλήτρια την διεθνή Λετονή Καρίνα Φιλιπιόνκα.

Η ομοσπονδία εξέδωσε ελληνικό δελτίο στην αθλήτρια παρατύπως όπως αποδεικνύεται και η FIVB έβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ για την υπόθεση αυτή και άλλα 20000 ευρώ στην ομάδα της ΑΕΚ.

Το πρόστιμο της ομοσπονδίας παρακρατείτε από την FIVB με κάθε ευκαιρία και Εξυπηρετείται  αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει με την ΑΕΚ που δεν έχει πληρώσει τίποτα.

Η ομοσπονδία κάνει ότι δεν βλέπει και δηλώνει αδιάφορη ενώ με απόφαση που πέρασε στην γενική συνέλευση πέρσι το καλοκαίρι είναι η άκρως υπεύθυνη και πρέπει να αποδέχεται τις αποφάσεις τις fivb ως δικές της (δείτε ΕΔΩ).

Θυμάστε τι συνέβη στην περσινή μεταγραφική περίοδο που η ομάδα του Άρη στους άντρες δεν μπόρεσε να κάνει μεταγραφές λόγω απαγόρευσης από την CEV και την FIVB ενώ αρκετές ομάδες πλήρωσαν χρέη αρκετών ετών πίσω.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της ομοσπονδίας συνεχίζονται και βλέπουμε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από σωματείο σε σωματείο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προπονητής στην ΑΕΚ από τον Νοέμβριο ήταν ο κος Γιώργος Σαμαράς (Γενικός γραμματέας του συλλόγου προπονητών, υπάλληλος της ΕΟΠΕ, και σύζυγος της κας Μαρίας Μάρκου διευθυντικού μεγαλοστελέχους  της ΕΟΠΕ).

Αν σε αυτή την υπόθεση προσθέσουμε και την έγκριση μεταγραφών που έγινε την προηγούμενη χρονιά στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ βλέπουμε να υπάρχει ένα ευεργετικό καθεστώς της ΕΟΠΕ απέναντι στην ΑΕΚ που κινείται εκτός Κανονισμών προκηρύξεων  και νόμων σε αντίθεση με την τυπολατρία που αντιμετωπίζουν τα άλλα σωματεία.

Τι συμβαίνει εντέλει?? Αυτά είναι τα δίκαια και ισόνομα πρωταθλήματα  που  διαφημίζει η ΕΟΠΕ?

Επειδή τα σωματεία δεν είναι υπήκοοι καμιάς υποανάπτυκτης φασιστικής χώρας αλλά οι εντολοδόχοι της οποιασδήποτε δημοκρατικής εξουσίας δίνεται στην διοίκηση της ΕΟΠΕ πρέπει άμεσα να εκλείψουν αυτές οι μεθοδεύσεις.

 


Σχετικά Άρθρα