Τέλος για φέτος το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών! Αναζητούνται Ευθύνες!

12/03/2021 18:221129Απόψεις
Ετικέτες: Γιώργος ΚαραμπέτσοςΕΟΠΕcovid-19
be a maverick

Ύστερα από 4 μήνες (κλείσαμε στις 7 Νοεμβρίου) ταλαιπωρία ήρθε η ανακοίνωση της ΓΓΑ να δώσει νέα παράταση στο κλείσιμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού  τουλάχιστον για μία εβδομάδα που οδηγεί μαθηματικά, στο οριστικό τέλος του πρωταθλήματος!
Ήρθε η ώρα του απολογισμού της καταστροφικής πορείας που επέβαλε στην Α1 γυναικών ο Γιώργος Καραμπέτσος, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής μειοψηφίας  παραγόντων.
Ομάδες μπήκαν σε έξοδα, παράγοντες έκοψαν το μέλλον σε αθλήτριες της εθνικής ομάδας που  δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, ενώ όλοι γνώριζαν ότι αυτό το πρωτάθλημα με τις σημερινές συνθήκες ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί! 
Γιατί άραγε επέμεναν να συνεχιστεί, αντί να υπήρχε ένας έγκαιρος προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο?
Και η απαγόρευση ήρθε παρά το επικυρωποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που εγκρίθηκε,  η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κρατά κλειστό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό  (συνεχίζονται μόνο οι προπονήσεις) τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Φυσικά αποτελεί απόφαση που θα έχει μακριά ουρά στα γεγονότα που θα ακολουθήσουν αποδεικνύοντας ότι όταν διοικούμαστε από παράγοντες που οι περισσότεροι είναι μακριά από την καθημερινότητα των ομάδων έχουμε αυτά τα άθλια αποτελέσματα! 

Αναμένεται το επόμενο 24ωρο να γίνει τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Α1 με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο για το τυπικό του κλεισίματος του πρωταθλήματος και την οριστική παύλα! 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν: «Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο. Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:

• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.

• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».


Σχετικά Άρθρα