Τελεσίγραφο στέλνουν οι ομάδες της Α1!

27/11/2020 14:391073Απόψεις
Ετικέτες: Παρις ΕυαγγελίουΧάρης ΝτιγριντάκηςΓιώργος ΓιαννάκηςΓιώργος ΚαραμπέτσοςΛευτέρης Αυγενάκης
be a maverick

Στα χέρια του Αυγενάκη πλέον η κατάσταση και όλοι περιμένουν να δουν αν θα εξελιχθεί σε ''νεκροθάφτη'' του βόλεϊ! Τα σωματεία της Α1 απογοητευμένα και πιεσμένα από τις αθλήτριες προσπάθησαν να κάνουν την δικιά τους κίνηση πριν κάνουν το ''μνημόσυνο''. 

Με πρόσχημα την συζήτηση για τα τηλεοπτικά οι πρόεδροι των Αμαζόνων και Μαρκόπουλου Χάρης Ντιγριντάκης και Πάρις Ευαγγελίου αντίστοιχα κάλεσαν όλες τις ομάδες σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη το απόγευμα.

Εμφανίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη όλες οι ομάδες εκτός από τον Ηλυσιακό. Μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε ο Χάρης Ντιγριτάκης στους υπόλοιπους συνδαιτημόνες αφού την στιγμή που ο Ευαγγελίου διάβαζε τα θέματα συζήτησης  εμφανίστηκε στην συζήτηση ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης που σε αυστηρό ύφος τους είπε ότι θα δεχτεί ερωτήσεις αλλά να είναι σύντομοι γιατί δεν έχει πολύ χρόνο να διαθέσει! Βέβαια εντέλει χρόνος βρέθηκε αφού η συζήτηση ξεπέρασε την ώρα κάτι που παρατήρησε και ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιώργος Γιαννάκης  στον Υφυπουργό.  

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην αρχή ξεκαθάρισε (για άλλη μια φορά) ότι δεν αποφασίζει αυτός για το πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα και ότι είναι δύσκολο αυτή την στιγμή. 

Στην ερώτηση-παρατήρηση Πειραιώτη παράγοντα ότι η επιτροπή λοιμοξιολόγων είχε εισηγηθεί αρνητικά και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ παρ΄ όλα αυτά τα πρωταθλήματα γίνονται με δική του ευθύνη και αν είναι δυνατόν να γίνει και η Α1 γυναικών στο βόλεϊ εκείνος νεύριασε με την ερώτηση δεν ΑΠΑΝΤΗΣΕ και είπε ''πάμε παρακάτω''. Την ίδια απάντηση, πήρε έτερος Πειραιώτης παράγοντας που τόλμησε να του πει ότι σε όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά και μόνο στην Ανδόρα σταμάτησαν. 

Μια από τις λίγες απαντήσεις που έδωσε ο Υφυπουργός ήταν να ξεχάσουν το άνοιγμα των ακαδημιών αφού σύμφωνα με τους ειδικούς η επαφή είναι εντονότερη και σαφώς επικινδυνότερη από την αντίστοιχη επαφή που έχουν τα παιδιά στο σχολείο.

Εντύπωση μου προκάλεσε η αναφορά στο όνομα μου (έστω και λάθος) και σ΄ αυτά που έχω γράψει κατά καιρούς αποδεικνύοντας ότι ο υφυπουργός με διαβάζει ανελλιπώς αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα κείμενα ακόμα και σε ποστ στο facebook.

Η αναφορά του υφυπουργού μπορεί να με κολακεύει αλλά ταυτόχρονα με απογοητεύει γιατί δείχνει ότι τα σωματεία, η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ δεν έχουν καταφέρει να φέρουν πίεση σε βαθμό ενόχλησης στους ταγούς του αθλητισμού άξια αναφοράς παρά μένουν θεατές στα τεκταινόμενα! 

Δεν παράλειψε να τονίσει ο Υπουργός ότι η σχέση του με την ομοσπονδία είναι πολύ καλή και ότι είναι η ΕΟΠΕ είναι η μοναδική ομοσπονδία που τα πάει τόσο καλά.

(Σκεφτείτε να μην τα πήγαινε καλά)

Οι εκπρόσωποι των 13 σωματείων συνέχισαν την συζήτηση και μετά την αποχώρηση του Υφυπουργού και αποφάσισαν ύστερα από την επιστολή που έστειλαν οι αθλήτριες της Εθνικής να στείλουν και τα σωματεία της Α1 βάζοντας ταυτόχρονα και χρονικό όριο για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις την 10η Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση να ελευθερώσουν τις αθλήτριες ώστε να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Ήταν η πρώτη τηλεδιάσκεψη χωρίς την παρουσία του Γιώργου Καραμπέτσου κάτι που αναμένεται σήμερα να μην επαναληφθεί και να είναι παρών στην νέα τηλεδιάσκεψη για την σύνταξη της επιστολής.

Φυσικά ούτε λόγος για να ανοίξει άλλο πρωτάθλημα και είναι στα πλαίσια του παραλόγου να γίνεται κουβέντα επί του θέματος αν δεν ξεκινήσει η Α1. Αλλά και η Α1 να ξεκινήσει δεν φαίνεται να δέχεται η Επιτροπή, ο  Υπουργός και η ΕΟΠΕ κουβέντα να ξεκινήσουν άλλα πρωταθλήματα. Τώρα αν δεν πραγματοποιηθούν άλλα πρωταθλήματα θα είναι παρωδία και το πρωτάθλημα της Α1 αφού δεν θα πέφτει καμία ομάδα. 

Οι ομάδες που συμμετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα οφείλουν να στείλουν επιστολή στην ΕΟΠΕ που να ζητάνε την επίσημη  θέση της ομοσπονδίας.

Η απάντηση που θα λάβουν θα είναι αόριστη και θα τους ενημερώνει ότι περιμένουν να τους πει το υπουργείο. Θα θυμίσουμε λοιπόν και σε αυτή την διοίκηση ότι η ομοσπονδία είναι το συνδικαλιστικό όργανο των σωματείων και όχι απλά ο διαχειριστής του αθλήματος. 

Τα σωματεία αισθάνονται μόνα τους σε αυτή την κρίση έχοντας την ομοσπονδία απέναντί τους και όχι δίπλα τους.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα