Η Ιταλία θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου προπονητή της στην ιστορία του ευρωπαϊκού βόλεϊ, του 71χρονου Ντανιέλε Μπανιόλι.
Ο Μάουρο Μπερούτο, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της εθνικής Ιταλίας και εθνικής Φινλανδίας και νυν βουλευτής της Αριστεράς στην Ιταλία έγραψε στο fb
“Χρόνια βόλεϊ από δύο διαφορετικές πλευρές του διχτυού, με τον ίδιο σεβασμό, με το ίδιο πάθος για τη δουλειά μας, με την ίδια αγάπη για το άθλημα μας.
Τι γιγαντιαία θλίψη, τι τρομερή μελαγχολία.
Αντίο, Ντάνιελ”
O πρώην προπονητής της Γαλλίας και της Ιαπωνίας Φιλίπ Μπλέιν έγραψε “Αντίο Ντανιελ. Είμαι χαρούμενος που είχα την τύχη να σε γνωρίσω”
Τον Ντανιέλ Μπανιόλι είχε φέρει στην Ελλάδα ο Ντίνος Χασάπης για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ολυμπιακός είχε τον Τζιαν Πάολο Μοντάλι, αλλά ο Ιταλός είδε τον “Τάφο του Ινδού” και δεν προχώρησαν οι συζητήσεις.