Τα «αγκάθια» με Καλμαζίδη και η περίπτωση Ναϊντένοφ

03/03/2017 23:58610Εθνικές Ομάδες Eθνική Ανδρών
Ετικέτες: Εθνική ΑνδρώνΓιάννης ΚαλμαζίδηςΝάιντεν Ναϊντένοφ
be a maverick

Μπορεί ο Γιάννης Καλμαζίδης να εμφανίζεται κοντά στο να διαδεχτεί τον Σωτήρη Δρίκο στο τιμόνι της Εθνικής Ανδρών, ωστόσο και αυτή η περίπτωση συγκεντρώνει τις δυσκολίες της.

Ο Ελληνοσουηδός προπονητής συμφωνεί με την πρόταση για part time συνεργασία -αφού τα οικονομικά της ΕΟΠΕ δεν επιτρέπουν συνεργασία πλήρους απασχόλησης την παρούσα χρονική στιγμή-, αλλά παρά την καλή διάθεση να βρεθεί λύση με το καλεντάρι της Εθνικής και του ΠΑΟΚ, θα προκύψουν ζητήματα, τα οποία η διοίκηση της Ομοσπονδίας θέλει να έχουν διευθετηθεί πριν υπάρξει οριστική απόφαση.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και τα οικονομικά στοιχεία της ενδεχόμενης συνεργασίας και αυτή τη στιγμή φέρεται να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο «Κάλμα» δεν είναι ούτε ο πρώτος που προσέγγισε η ΕΟΠΕ, αλλά ούτε και ο μόνος υποψήφιος.
 


Στους προπονητές που ενδιαφέρουν περιλαμβάνεται και ο Ναϊντέν Ναϊντένοφ. Μετά τη σημαντική καριέρα του ως παίκτης, η οποία τον έφερε και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και της Ορεστιάδας, ο Βούλγαρος τεχνικός στράφηκε στην προπονητική και το 2012 οδήγησε τη Βουλγαρία στην 4η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Τον Ναϊντένοφ γνωρίζει καλά ο ειδικός σύμβουλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων, Κώστας Χαριτωνίδης, αφού είχαν συνεργαστεί στον Άρη, ενώ ο Μάριος Γκιούρδας είχε υπάρξει συμπαίκτης στον Ολυμπιακό με τον αδελφό του Νάιντεν, Λιούντμιλ.

Εν αναμονή των εξελίξεων, μέχρι τώρα για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα η διοίκηση Καραμπέτσου έχει εισπράξει αρνήσεις από τον Σάκη Μουστακίδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο (Παναθηναϊκός) και τον Σλόμπονταν Μπόσκαν (Ολυμπιακός).

 


Σχετικά Άρθρα