Στον Ασκληπιό δεν... μένουν στην Pre League (Pics)

21/04/2017 23:181702Α’ Όμιλος (1ος Υπο-όμιλος)
Ετικέτες: Ασκληπιός ΤρικάλωνΣοφία ΠαναγιάρηΑθηνά Γεωργοπούλου
tatoo

Κάνοντας μια «βόλτα» στην προπόνηση του Ασκληπιού Τρικάλων πριν το πρώτο παιχνίδι της γυναικείας ομάδας με τον ΖΑΟΝ Κηφισιάς (22/4, 17:00, Κλειστό Λιβανάτων) στο πλάισιο αγώνων κατάταξης της Pre League, το volleyland.gr καταλαβαίνει πως αυτή καθ' αυτή η κατηγορία (αν και είναι πολύ σημαντική η δημιουργία της -εφόσον τελεσφορήσει- σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου) δεν είναι το... νόημα της ζωής. Για τις Τρικαλινές η ουσία κρύβεται στον αθλητισμό και στο ευ αγωνίζεσθαι.

Του Γιώργου Σιάφα.

Μιλώντας λίγο με την προπονήτρια των Γυναικών και των Κορασίδων, Σοφία Παναγιάρη, αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το άθλημα στον σύλλογο της Θεσσαλίας μπαίνει πιο... μπροστά από μια κατηγορία που μπορεί ή μπορεί και να μην δημιουργηθεί.

«Για του χρόνου δεν έχουμε συζητήσει πολλά γιατί θέλαμε αρχικά να τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις μας. Θα τελειώσω κι εγώ με τις Κορασίδες, θα μιλήσω και με την ομάδα, μετά θα επιστρέψουν και οι υπόλοιπες και βλέπουμε. Υπάρχει ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα και προς εμέ και από εμένα προς την διοίκηση και θα το συζητήσουμε. Για μένα η χρονιά βρίσκεται στη μέση, δεν έχει τελειώσει ακόμη. Με τις Γυναίκες τελειώσαμε, αλλά προσωπικά η χρονιά τελειώνει πιο μετά. Βλέπουμε.

Αν συμφωνήσουμε, αναφορικά με το ρόστερ θα κοιτάξουμε να διατηρήσουμε κορμό, αλλά και να ενισχυθούμε. Ας πούμε φέτος οι φοιτήτριες μας βοήθησαν πάρα πολύ. Είχαμε πάσα, λίμπερο, κεντρική, ή η κοπέλα που είναι στην εθνική Κύπρου από κορίτσια που δεν είναι του Ασκληπιού. Εάν εγώ έμενα σίγουρα θα τις ήθελα μαζί μου. Ξεκινήσαμε μαζί, ανέλαβα στη μέση της χρονιάς μετά από ήττες και φτάσαμε να κάνουμε εννιά στις έντεκα νίκες. Υπάρχει εμπιστοσύνη, με εμπιστεύονται και τις εμπιστεύομαι. Θα τις ήθελα μαζί μου, αλλά το εάν θα δεχθεί μια πρόταση κάποια κοπέλα και το πόσο δελεαστική μπορεί να είναι αυτή, κοιτάς σε ένα άθλημα για το κάτι παραπάνω. Και για τις αθλήτριες και για τους προπονητές.

Φτάσαμε το ανέλπιστο με την γυναικεία ομάδα, καταφέραμε πράγματα που δεν έχουν καταφέρει άλλες, όπως τον βαθμό στην Λαμία και τη νίκη εδώ, τις νίκες με την Πάτρα μέσα έξω. Αν και κάναμε καλά παιχνίδια με τις καλές ομάδες και με άλλες που βαθμολογικά δεν ήταν τόσο καλές δεν κάναμε τα δυνατά μας παιχνίδια. Όπως είπα όμως νωρίτερα, μας στοίχισαν τα παιχνίδια στην αρχή. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη, όσο δεν πάει, δεδομένου το πως ξεκινήσαμε, και ειδικά για τις Κορασίδες οι στόχοι συνεχίζονται, με πρώτο και κύριο την συμμετοχή μας στο Final-4 της Περιφέρειας» ανέφερε η Ελληνίδα κόουτς κλείνοντας την συζήτηση και τα παραπάνω (σ.σ αρχή) γίνονται αμέσως κατανοητά.

Για την Pre League είχε τονίσει νωρίτερα το πόσο μεγάλης σημασίας θα είναι η δημιουργία της, αφού θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα στις ομάδες που μπορούν να δείξουν κάτι ανταγωνιστικό μεταξύ τους -προσφέροντας στις ίδιες αλλά και στο μάτι του θεατή- χωρίς ωστόσο (τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα να τις «τρελαίνει» συλλογικά.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει η Pre League. Μας έχουν βάλει σε μία διαδικασία όλες τις ομάδες να κάνουμε προπονήσεις, να παίζουμε παιχνίδια. Εμείς πάμε περισσότερο για το τυπικό της υπόθεσης. Δεν τρελαινόμαστε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει για να ξεκαθαρίσουν τα επίπεδα στην Α2. Δεν μπορείς να έχει 42 ομάδες. Πχ το Αγρίνιο, χωρίς να θέλω να το υποτιμήσω, αν παίζει με τον Ηρακλή Κηφισιάς που η μία του παίκτρια κοστίζει κι εγώ δεν ξέρω πόσο, είναι άνισο. Θα ξεκαθαριζόταν πολύ το επίπεδο. Έπεσε η Ελπίδα που δεν ήταν για την Α1 αλλά δεν είναι και για την Α2. Οπότε αυτό το επίπεδο θα είναι πιο άμεσο. Μπορεί δηλαδή κάποιες ομάδες να είναι καλές για την Β' Εθνική αλλά να μην μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο.

Όσον αφορά την οργάνωση και το εάν ήταν τα πράγματα σε μία σειρά, σίγουρα θα ήμασταν σε άλλους ρυθμούς, δεν θα χαλαρώναμε τόσο πολύ. Τώρα πιάσαμε τον στόχο, που ήταν η παραμονή. Δεν ξέραμε ούτε για Pre League, ούτε για τίποτα. Έτσι κατακτήσαμε τον στόχο μας και κοιτούσαμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να μην τυχόν κινδυνεύσουμε με τη δημιουργία της και την πτώση τριών ομάδων. Αν ξέραμε τι και πως θα το πολεμούσαμε κι εμείς αλλιώς. Τώρα έτσι κι αλλιώς μιλάμε για επιλαχούσες ομάδες» το σχόλιό της.

Επιπροσθέτως, για το πως προετοιμάζονται για το παιχνίδι που θα δώσουν το Σάββατο, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα των Κορασίδων:

«Ο αγώνας με τον ZAON δεν έχει καμία σημασία για εμάς γιατί έτσι κι αλλιώς επιλαχούσες θα είμαστε. Θα πάμε να παίξουμε ως επί το πλείστον με Κορασίδες. Έχω μία παίκτρια στην εθνική Κύπρου κάνει προπονήσεις, άλλες δύο άρρωστες οπότε και στις προπονήσεις μας οι περισσότερες είναι Κορασίδες. Αναφορικά με τις τελευταίες, πάμε στα χιαστί και έχουμε και το μικρό άγχος ότι πέρυσι βγήκαμε 3ες στο Πανελλήνιο, οπότε το βάρος πέφτει εκεί. Για μένα η χρονιά με τις Γυναίκες έχει τελειώσει.

Αλλά και πάλι, πιστεύω πως δεν θα είμαστε ίδιες με πέρυσι καθώς μας λείπουν οι δύο βασικές με τις μαθητικές τους υποχρεώσεις. Βέβαια δεν έχει γίνει ακόμη το Final-4 στην Περιφέρειαγια να δούμε που θα συνεχίσουμε. Ελπίζω πως θα κυνηγήσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί και πέρυσι δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το Πανελλήνιο, και έτσι θα πάμε. Φυσικά δεν ξέρεις πως θα είναι ο αντίπαλος, γιατί όπως έχουμε προβλήματα εμείς έχουν και οι υπόλοιποι. Θεωρώ ότι θα είμαστε στο Final-4 κι από 'κει και πέρα βλέπουμε αναλόγως και το ποιες ομάδες θα έχουν περάσει ακόμη για να μπορώ να κρίνω.

Τον ΖΑΟΝ δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ, αλλά ξέρω τις αθλήτριές του, παίζει και μία που ξεκίνησε από τον Ασκληπιό. Ποτέ δεν υπάρχει φαβορί. Κρίνω με τα δικά μας δεδομένα. Πέρυσι δεν ήμασταν φαβορί, ενώ ήταν άλλες ομάδες με παίκτριες στα κλιμάκια των εθνικών που έχουν παίξει και σε άλλο επίπεδο. Ποτέ μην λες ποτέ. Δεν υποτιμάμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αν μας βγει μας βγήκε. Αυτό που θέλουμε να λέμε είναι ότι πάντα δώσαμε το 100%. Σίγουρα έχεις ένα ταβάνι, φτάνεις κάπου, κι αν κάποιος είναι καλύτερος, είναι καλύτερος, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Για το παιχνίδι δεν έχουμε ασχοληθεί, όχι γιατί το υποτιμάω, αλλά γιατί τελειώσαμε την πορεία μας. Δεν κρίνεται το εάν θα είμαστε στην Pre League. Στη χειρότερη πάμε δεύτερη επιλαχούσα ομάδα. Εάν δεν δεχθεί κάποια άλλη ομάδα και δεν δεχθεί κι η πρώτη τότε θα ρωτήσουν εμάς, οπότε δεν μας απασχολεί άμεσα».

Τέλος, ως γενικό σχόλιο για το πως κύλησε η χρονιά έως τώρα και για τυχόν... παράπονα, είπε:

«Αγωνιστικά προβλήματα πλέον δεν έχουμε. Από την αρχή ξεκινήσαμε με δύο βασικές απώλειες συγκριτικά με πέρυσι λόγω μαθητικών υποχρεώσεων της 3ης Λυκείου. Ξεκινήσαμε με μείον δύο κι από 'κει και πέρα τραυματίστηκε στο τελευταίο μας φιλικό η μία μας η κεντρική, μετά έφυγε άλλη μία, δηλαδή ξεκινήσαμε με μείον τέσσερις παίκτριες.

Παρά τις απώλειες κάναμε μια καλή σεζόν, τερματίζοντας στην 4η θέση, μία παραπάνω από την προηγούμενη. Όμως ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, με τρεις ήττες, και μετά κυνηγούσαμε βαθμούς όλη την ώρα. Κάναμε ένα δυνατό σερί, μπήκαμε σε μια καλή σειρά, επέστρεψαν και οι τραυματίες και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θεωρώ ότι διαφορετικά θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμη και μέσα στην τριάδα, αλλά μας στοίχησαν τα πρώτα τρία παιχνίδια, ενώ παίζαμε με μερικές βασικές και αναπληρωματικές από τις Κορασίδες.

Δεν παύει να είμαστε μια θέση παραπάνω από πέρυσι. Από τους εννιά τους έξι να παίρναμε, κάτι παραπάνω θα κάναμε. Παράπονο δεν έχω κανένα».

Στο volleyland.gr μίλησε και η αρχηγός του Ασκληπιού, Αθηνά Γεωργοπούλου, η οποία πήγε ως φοιτήτρια στην πόλη και συνέχισε ως μία από τις πιο βασικές μονάδες του συνόλου.

«Σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Πάμε για να το χαρούμε. Ξέρουμε ότι είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε δεν θα έχει διαφορά στην κατάταξη. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά με όλα αυτά που έγιναν, τραυματισμούς και απουσίες. Αυτό το παιχνίδι είναι καθαρά για να το χαρούμε. Μετά το Πάσχα κάναμε προπόνηση και πάμε να το απολαύσουμε.

Η Pre League θα βοηθούσε πάρα πολύ γιατί ας πούμε δεν μπορεί να έρχεται μια ομάδα από την Α1 η ΑΕΚ, ένας μεγάλος σύλλογος, και να παίζει με μία ομάδα που μπήκε τώρα στην Α2 επειδή ας πούμε δεν είχε παίκτες και μπορεί να πέσει. Δεν θα βοηθήσει κανέναν όλο αυτό, η διατήρηση της κατάστασης. Θα υπάρξει μια ισορροπία στα παιχνίδια. Δεν θα πάμε είτε για να κερδίσουμε είτε για να χάσουμε. Τα ματς θα γίνουν πιο δίκαια.

Εγώ τα περνάω τέλεια εδώ, και αν τελείωνα αύριο τις σπουδές μου νομίζω πως πολύ άνετα θα καθόμουν εδώ. Όχι μόνο λόγω της πόλης των Τρικάλων, λόγω ομάδας, λόγω κλίματος. Αν και έχουμε μια διαφορά ηλικίας, με τις περισσότερες να είναι πιο μικρές, είμαστε όλες πολύ αγαπημένες. Εμείς στηρίζουμε τις μικρές και οι μικρές στηρίζουν εμάς. Ευχαριστώ την προπονήτριά μου για όσα μου έμαθε αυτά τα δύο χρόνια, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και αν όχι η καθεμία να πάρει τον δρόμο της όσο καλύτερα μπορεί» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Ασκληπιός αγωνίζεται στην Λαμία κόντρα στον ΖΑΟΝ Κηφισιάς στο πλαίσιο του μίνι τουρνουά που έχει διοργανωθεί για να συγκεντρωθούν και να αποφασιστούν (ή όχι) οι ομάδες που θα στελεχώσουν την Pre League, κατηγορία μεταίχμιο της Α1 και της Α2.

Φωτογραφίες για το volleyland.gr, Α.Σ.


Σχετικά Άρθρα