Στέλλα Λαγουδάκη και Άννα Καρπουζά μιλούν στην «ΦΩΝΗ»

22/09/2017 11:571450Α2 Γυναικών Α’ Όμιλος (1ος Υπο-όμιλος)
Ετικέτες: Πανιώνιος Γ.Σ.ΣΣτέλλα ΛαγουδακηΆννα ΚαρπουζάΦΩΝΗ
be a maverick

Στις δυο νεοαποκτηθείσες  αθλήτριες του Ιστορικού,Στέλλα Λαγουυδάκη και Άννα Καρπουζά, τέθηκαν οι  ίδιες ερωτήσεις από το δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» ,καθώς οι απόψεις των παικτριών αποτυπώθηκαν από τον εκδότη της ,Δημήτρη Πανταζή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλησέ μας για την ως τώρα αθλητική σου πορεία, έτσι ώστε να σε γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.

Στέλλα Λαγουδάκη: 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ως γέννημα θρέμμα της Κρήτης και συγκεκριμένα Ρεθεμνιώτισσα ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο Ρέθυμνο και μετά αγωνίστηκα σε Άεκ, Βύρωνα, Μαρκόπουλο,Πανελλήνιο,Νάξο, Παναθηναϊκό και τώρα στον Πανιώνιο.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω αγωνιστεί στις ομάδες του Παγχανιακού και Κένταυρου Χανίων από όπου ξεκίνησα και στη συνέχεια σε Παναθηναϊκό, Κτησιφών, Πανναξιακό, Α.Ο. Θήρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως νεαρή σε ηλικία αθλήτρια τι θα έλεγες σε ένα νεαρό κορίτσι έτσι ώστε να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το Βόλλευ;

Στέλλα Λαγουδάκη: 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Βόλλευ θεωρώ είναι ένα γυναικείο άθλημα, ένα άθλημα που είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Δεν είναι καθόλου βαρετό, αντίθετα θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και αν δεν έχεις την μπάλα στα χέρια σου. Ακόμα σε βοηθάει να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος σου.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα έλεγα ότι το Βόλλευ είναι ίσως το πιο ευγενές και έξυπνο άθλημα και ένας από τους καλύτερους και πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης για τα νέα κορίτσια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου αγωνιστικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια;

Στέλλα Λαγουδάκη: 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι προσωπικοί μου στόχοι γενικά στην ζωή μου είναι να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και ως αθλήτρια σε καθημερινή βάση.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσωπικός μου στόχος ήταν είναι και θα είναι να γίνομαι καλύτερη, μέρα με τη μέρα και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ νομίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο δύσκολο είναι για μια κοπέλα να αγωνίζεται σε ένα επίπονο για το σώμα της άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο όσον αφορά τους τραυματισμούς;

Στέλλα Λαγουδάκη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα τα αθλήματα ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο είναι επίπονα. Οι τραυματισμοί εάν υπάρχουν, που δεν το εύχομαι σε κανέναν άνθρωπο και αθλητή, δυστυχώς κάποιες φορές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά για αυτό στις επαγγελματικές ομάδες υπάρχει και το ιατρικό επιτελείο για την αποφυγή αυτών.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θεωρώ ότι είναι λιγότερο ή περισσότερο δύσκολο για μια γυναίκα να ακολουθήσει τον επαγγελματικό αθλητισμό σε σχέση με έναν άντρα . Οι τραυματισμοί τώρα όσο και αν το απεύχομαι για όλους τους αθλητές, είναι ένα μέρος αυτής της δουλειάς .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχολίασε μας το φετινό επίπεδο των ομάδων που συναγωνίζεται ο Πανιώνιος στην γυναικεία Πετοσφαίριση.

Στέλλα Λαγουδάκη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμα δεν μπορώ να έχω μια πλήρη εικόνα για το επίπεδο των ομάδων γιατί το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 14 Οκτώβρη και τώρα όλες οι ομάδες βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας. Θα έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της pre league θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον γιατί έχουν πλαισιωθεί σχεδόν σε όλες τις ομάδες αθλήτριες που αγωνίζονταν στην Α1.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το επίπεδο των ομάδων στην κατηγορία που θα αγωνιστούμε είναι αρκετά υψηλό θα έλεγα και με την τρέχουσα κατάσταση στην Α1 πολλές αθλήτριες έχουν πλαισιώσει ομάδες της pre league. Έτσι δεν θεωρώ ότι καμία ομάδα είναι "αμελητέα ποσότητα".

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι νέα στην ομάδα του Πανιωνίου. Πως νιώθεις για αυτή την αλλαγή και πως βιώνεις ως τώρα το δέσιμο με τα υπόλοιπα κορίτσια μεταξύ σας κατά την διάρκεια των προπονήσεων καθώς και ποια σημεία βελτίωσης θεωρείς πως μπορεί να έχει η ομάδα;

Στέλλα Λαγουδάκη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη και αισθητή θα έλεγα. Όλες χρειαζόμαστε χρόνο αναγνώρισης και προσαρμογής μέσα στο γήπεδο. Η προετοιμασία μας άρχισε νωρίς και έτσι με τα κορίτσια δουλεύουμε καθημερινά για να γίνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μια δεμένη ομάδα. Φέτος στην ομάδα υπάρχουν νεαρά και ταλαντούχα παιδιά με όρεξη για δουλειά και κάποιες πιο έμπειρες παίκτριες και θεωρώ ότι αυτή η συνταγή κρατάει τις ισορροπίες. Αυτή η αλλαγή λοιπόν για εμένα είναι μια πρόκληση και το μόνο που έχω να πω είναι να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα θα τα πούμε μέσα στο γήπεδο.

Άννα Καρπουζά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλλαγή είναι σίγουρα μεγάλη και χρειάζεται περίοδος προσαρμογής . Τα περισσότερα κορίτσια είναι αρκετά νεαρά σε ηλικία και ακόμα προπόνηση, με προπόνηση βρίσκουμε τις ισορροπίες μας. Έχω πίστη σε αυτές και θεωρώ ότι όλες θα δώσουμε το κάτι παραπάνω για την ομάδα μας!

Πηγή:fonins.gr

 


Σχετικά Άρθρα