ΣΟΚ: Αλλάζουν τα πάντα στα σωματεία με κοινή υπουργική απόφαση!

15/12/2017 21:395453Απόψεις
Ετικέτες: Στάθης Νικολούζος
be a maverick

Προθεσμία τριών μηνών  να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες, παρέχεται σε 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπαντάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Του Στάθη Νικολούζου 
Εκείνο όμως  που δεν έχουν καταλάβει τα σωματεία είναι ότι περιλαμβάνονται και τα αθλητικά σωματεία στην συγκεκριμένη διάταξη!!
Και συγκεκριμένα με τους κωδικούς :
93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
93.19 'Άλλες αθλητικές δραστηριότητες
Πλέον στα σωματεία αλλάζουν τα πάντα αφού η παρουσία λογιστή θα είναι απαραίτητη. Τα έσοδα από τις ακαδημίες θα πρέπει να  συμπεριλαμβάνονται στα  έσοδα κάθε σωματείου και ταυτόχρονα οι πληρωμές των προπονητών αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων θα πρέπει να γίνεται μέσα από την  τράπεζα δημιουργώντας απαιτήσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία και οι Ενώσεις θα πρέπει και αυτές να χρησιμοποιούν pos για τα παράβολα και τα υπόλοιπα έσοδα ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε η φορολογία των συγκεκριμένων εσόδων!
Αναμένεται να υπάρχουν αντιδράσεις πλέον από τα σωματεία που μπαίνουν σε νέα τροχιά πιο διάφανη αλλά με μεγαλύτερα οικονομικά βάρη! 

Θα επανέλθουμε για το συγκεκριμένο θέμα

 


Σχετικά Άρθρα