Σκέψεις για τα πρωταθλήματα!

20/03/2018 22:43634Απόψεις
Ετικέτες: Απόψεις
tatoo

Τα πρωταθλήματα τελειώνουν και ουδείς ασχολείται!  
Τα πρωταθλήματα τελειώνουν και εκτός από κάτι σποραδικές κουβέντες του ποδαριού δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική για τα επόμενα χρόνια!
Βλέπετε είχαμε το snow να ασχοληθούμε πηγαίνοντας το τι θα γίνει στα πρωταθλήματα στις καλένδες.
Άνθρωποι που δεν έχουν διοικήσει ποτέ ομάδα σε εθνική κατηγορία αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας που θα εισηγηθούν νέες προτάσεις για το πρωταθλήματα μετά τα λάθη που έκανε προσωπικά ο Καραμπέτσος με το να μην συμπληρώσει την Α1 μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού αλλά και τις εξυπηρετήσεις που έκανε στον Ηρακλή Κηφισιάς. 
Του Στάθη Νικολούζου 
Μάλιστα βρήκαν την λύση εύκολα για να καλυτερέψουν τα πρωταθλήματα χωρίς όμως να εμβαθύνουν την σκέψη τους τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν από επιπόλαιες αποφάσεις.
Βρήκαν την λύση των 10 ομάδων για όλα τα εθνικά  πρωταθλήματα  από την περίοδο 2019-2020, δηλαδή την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019 να πέφτουν  4 από κάθε κατηγορία την στιγμή που περισσότερες από 40 αθλήτριες των εθνικών κατηγοριών θα αναχωρήσει για την Αμερική. 
Με λίγα λόγια θα δημιουργηθεί μια τεχνητή αύξηση των αποδοχών των αθλητριών αφού όλοι θα προσπαθήσουν να σώσουν τις ομάδες τους.
Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία όχι δεν κατάφερε να βρεί ένα ευρώ χορηγία για τα πρωταθλήματα αλλά έδειξε παντελή αδιαφορία. Για το snow που ενδιαφέρθηκε βρήκε περισσότερα από 15.000 ευρώ, μια διοργάνωση που κράτησε 36 ώρες. 
Αντί να μειώσει τα παράβολα τα διατήρησε και μάλιστα αρκετά, τα αύξησε   δείχνοντας αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα των σωματείων. 
Η λύση για τα πρωταθλήματα είναι να τα διαχειριστούν οι ίδιες ομάδες και μπουν ξεκάθαροι κανόνες σχετικά με τα οικονομικά.
Παράδειγμα: Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια εθνική κατηγορία να έχει δικαίωμα να βγάλει την θέση της σε δημοπρασία ώστε να εξασφαλίζει έσοδα.  Μετά την δημοπρασία η ομάδα θα πρέπει να συμμετέχει στην τελευταία κατηγορία της ένωσης που ανήκει. 
Ομάδες που θέλουν και έχουν τα χρήματα θα αγοράσουν την θέση της προβληματικής ομάδας και θα εξυπηρετηθούν όλοι!   
Οι 12 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα είναι ο λογικός αριθμός φτάνει να δημιουργηθούν οι όροι να είναι ανταγωνιστικά… δεν μπορεί το πρωτάθλημα να είναι διάρκειας λιγότερο από 8 με 9  μήνες.
Δεν μπορεί οι ομάδες στην Α1 να μην πληρώνουν ένα ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ για την συμμετοχή τους ως εγγύηση, ενώ οι ομάδες της pre league των 5.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά να διαχειρίζεται η επιτροπή του κάθε πρωταθλήματος και όχι η ΕΟΠΕ, από τα χρήματα αυτά  να πληρώνεται η διαιτησία καθώς τα υπόλοιπα με το πέρας της σεζόν να επιστρέφονται στις ομάδες.
Αυτά βέβαια είναι τα ελάχιστα από αυτά που πρέπει να γίνουν αλλά εκείνο που προέχει είναι να γίνει η Α1 γυναικών τουλάχιστον ημι- επαγγελματική!  
Τα σωματεία της Α1 γυναικών πρέπει να αντιληφθούν ότι καλύτερα θα λειτουργήσουν μέσα στην ΕΣΑΠ, αν δεν είναι έτοιμα να κάνουν την δική τους λίγκα παρά να παραπαίουν μέσα στην ΕΟΠΕ! 
Ομάδα που έχει κερδίσει την συμμετοχή της σε Εθνική κατηγορία και δεν μπορεί να συμμετέχει πρέπει να της δύνεται η δυνατότητα να πουλήσει τη θέση της…
Η κάθε ομάδα για να κερδίσει την συμμετοχή της στην Εθνική κατηγορία έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα οπότε είναι δίκαιο να έχει το δικαίωμα να βγάλει την θέση της σε ανοικτή δημοπρασία υπό την επίβλεψη της ομοσπονδίας για να κερδίζει κάποια χρήματα ώστε να μπορεί να ξεχρεώσει υποχρεώσεις που θα έχει δημιουργήσει προς προπονητές και αθλητές. Είναι αρκετά δίκαιο και θα τελειώσει το παραμύθι με τις τόσες αποχωρήσεις στην μέση της σεζόν.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον τότε την θέση πρέπει να την καλύπτει ομάδα επιλογής της ομοσπονδίας (είτε wild card είτε η επόμενη που δικαιούται να ανέβει). 

 


Σχετικά Άρθρα