Σημαντική ενέργεια του Ηρακλή: Φιλοξένησε τους ασθενείς του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής του ΨΝΘ

Οι κυανόλευκοι υπενθυμίζουν ότι ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία.

Ο Ηρακλής φιλοξένησε τους ασθενείς του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής του ΨΝΘ, οι οποίοι είδαν με πολλή χαρά το παιχνίδι, όπως άλλωστε είπαν μετά το τέλος του.

Αναλυτική η ενημέρωση του «γηραιού»:

Με αφοσίωση στην πόλη και τους κατοίκους της, ο Γ.Σ. Ηρακλής συνεχίζει να προωθεί την κοινωνική συμπερίληψη σε όλες τις εκφάνσεις της και στέκεται δίπλα σε όλους τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Μέσω των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες της κοινωνίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ηρακλή με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είχαμε την τιμή να μας επισκεφτούν ασθενείς του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής του ΨΝΘ*.

Όπως μας πληροφόρησε η Διευθύντρια του Τμήματος, Δρ. Μαρία Μαρκοπούλου, η δυνατότητα που παρείχαμε στους ασθενείς και το προσωπικό που τους συνόδευε τους ενθουσίασε. “Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας ανταπόκριση αλλά και για την εγκάρδια φιλοξενία στο γήπεδο. Κινήσεις με κοινωνική ευαισθησία και πολιτικές συμπερίληψης σαν αυτή σπανίζουν και στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας”.

Σχετικά με την εμπειρία τους, τα μέλη του Τμήματος δήλωσαν:

“Οι αθλητές μας μας αγκάλιασαν με χαμόγελο. Ένιωσα πολύ ωραία.”

“Ο αγώνας που έδωσαν για τη νίκη και οι δύο ομάδες ήταν συναρπαστικός. Θυμήθηκα το ομαδικό πνεύμα που είχα ως πρώην ποδοσφαιριστής.”

“Περάσαμε πολύ ωραία, βρεθήκαμε με κόσμο και χάρηκα πολύ. Ευχαριστούμε.”

“Περάσαμε πολύ καλά, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και περιμένω τον επόμενο με αγωνία.”

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή σας και την πολύτιμη προσφορά σας στην προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης.

Σας περιμένουμε με χαρά στα επόμενα παιχνίδια του Συλλόγου μας!

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

* Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης:

Το Τμήμα νοσηλεύει ασθενείς με χρόνια ψυχικά νοσήματα και ιστορικό παραβατικότητας. Κύριο μέλημα της θεραπευτικής ομάδας που αποτελείται από ψυχιάτρους, νοσηλευτές/τριες, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπευτή και φυσικοθεραπεύτρια, είναι, μετά τη σταθεροποίηση όσον αφορά την ψυχική νόσο, η κοινωνική επανένταξη και η ανάπτυξη δεξιοτήτων εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόγνωση μακροπρόθεσμα.

Οργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία, επισκέψεις σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης κλπ. και ενισχύει τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες με ομαδικό πνεύμα και ευγενή άμιλλα.

 

spot_img

Περισσοτερα

Παραμένει Θεσσαλονίκη, αλλάζει ομάδα ο Κανέλλος

Ο έμπειρος κεντρικός θα αγωνίζεται στην Pre League τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο σχεδιασμός του Άρη προχωράει και...

Φλώρινα σαν να λέμε… Κούβα

Συζήτηση με δύο Κουβανούς παίκτες για τον Ήφαιστο. Ο Ήφαιστος Φλώρινας μετά από μία πρώτη επιτυχημένη παρουσία στην...

Επίσημα προπονητής του Άρη ο Ίλιτς!

Από τον Φοίνικα Σύρου στον Άρη ο Ίλιτς. Ο Τσέρντομιρ Ίλιτς ετοιμάζεται για μία σημαντική πρόκληση με τον...