Ρωσικό πρωτάθλημα με Βολερό, Αζεράιλ και Ραμπίτα;

13/02/2017 23:04381Πρωταθλήματα χωρών Πρωταθλήματα Γυναικών - Διεθνή Διεθνή Πρωταθλήματα χωρών
Ετικέτες: Ρωσίαρωσικό πρωτάθλημα ΓυναικώνΑζεράιλ ΜπακούΡαμπίτα ΜπακούΒολερό Ζυρίχης
be a maverick

Ντιλ μεγατόνων προετοιμάζει η ρωσική λίγκα, το οποίο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Αν ευοδωθούν οι κινήσεις που ήδη γίνονται, τότε το ήδη ισχυρό ρωσικό πρωτάθλημα Γυναικών θα εκτιναχθεί σε νέα ύψη! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, η ρωσική ομοσπονδία έχει απευθύνει πρόσκληση στη μόνιμη πρωταθλήτρια Ελβετίας, Βολερό (φωτό) και τις αζέρικες Αζεράιλ και Ραμπίτα Μπακού (πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, αντίστοιχα) προκειμένου τη σεζόν 2017-18 να συμμετάσχουν στο εγχώριο πρωτάθλημα!

Οι συγκεκριμένες ομάδες παραδοσιακά επενδύουν σε παίκτριες αστέρες, διαθέτουν εντυπωσιακά μπάτζετ και στοχεύουν κυρίως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας ως δεδομένο, όμως, πως τα πρωταθλήματα των χωρών τους δεν είναι ισχυρά και το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ χαμηλό.

Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί η ρωσική σουπερλίγκα, προκειμένου να προσελκύσει τις μόνιμες συμμετέχουσες στο Champions League και να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το δικό της πρωτάθλημα, με όφελος για όλες τις πλευρές.

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο συντονιστής της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Ρωσίας, Βλάντισλαβ Φαντέεβ, ο οποίος παραδέχτηκε πως: «Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν και τη Βολερό Ζυρίχης σχετικά με τη συμμετοχή τους στο ρωσικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Το ερώτημα που καλούμαστε να λύσουμε είναι πώς θα χωρέσουμε όλα τα παιχνίδια σε ένα καλεντάρι που θα είναι αποδεκτό από όλες τις ομάδες. Και πάλι, θα ήθελα να δω τη Ραμπίτα, την Αζεράιλ και τη Βολερό στο ρωσικό πρωτάθλημα 2017-18».

Την πρόταση ήδη επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να επεξεργαστεί η Βολερό, δια του προέδρου της, Σταβ Γιάκομπι: «Όταν θα έρθει η επίσημη πρόταση, θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα για αυτό το ζήτημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ελβετικό πρωτάθλημα και να παίζουμε μόνο στο ρωσικό. Αλλά αν φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και στις δύο διοργανώσεις, τότε το σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτήματα, όπως το ποια θα είναι η μορφή της διοργάνωσης, πώς θα ρυθμίσουμε τις πτήσεις, ενώ πρέπει να εξετάσουμε και τα νομικά ζητήματα. Εφόσον, όμως, η ομοσπονδία της Ρωσίας μάς στείλει την επίσημη πρόταση, τότε σίγουρα θα το επεξεργαστούμε σοβαρά».

 


Σχετικά Άρθρα