back to top

Πρώτο σερβίς στο Ευρωβόλεϊ κορασίδων Κ18 με την συνέντευξη Τύπου στο κλειστό του Λίντο

Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι.

Όλα φαίνονται έτοιμα για να φιλοξενήσει η Κρήτη τον δεύτερο όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κοριτσιών Κ18, με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου να λαμβάνει χώρα στο Λίντο.

Αναλυτικά:

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Κρήτης και στο Ηράκλειο από την 1η έως την 9η Ιουλίου 2024 με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για τους αγώνες του Β’ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ18 (Κορασίδων) που σηματοδοτούν την πρώτη τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης που γίνεται στην Ελλάδα μετά το 1995.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό βόλεϊ, που θα αναδείξει τη χώρα μας και την Κρήτης ως κεντρικό σημείο αναφοράς στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη.

Στον όμιλο της Ελλάδας, κληρώθηκε η Τουρκία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία και η Λιθουανία. Ο Α’ όμιλος αλλά και η τελική φάση θα διεξαχθούν στη Ρουμανία και μαζί με την διοργανώτρια χώρα βρίσκονται επίσης το Βέλγιο, η Κροατία, η Ιταλία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο, το οποίο θα υποδεχτεί το μέλλον του ευρωπαϊκού γυναικείου βόλεϊ από όλη την Ευρώπη, με τις οκτώ χώρες να στοχεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στα ημιτελικά. Υπό προϋποθέσεις και η τρίτη θέση μπορεί να οδηγήσει απευθείας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κοριτσιών Κ18.

Σήμερα στο κλειστό του Λίντο όπου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν:

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) Περικλής Μπακοδήμος, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Κώστας Γκούντας, η αρχηγός της εθνικής ομάδας Όλγα Δρέμπελα, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Μένανδρος Παντελλίδης και το μέλος του δ.σ. της ΕΟΠΕ Μαρία Καλουδιώτη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Κώστας Γκούντας, και η αρχηγός της εθνικής ομάδας Όλγα Δρέμπελα ευχαρίστησαν θερμά τόσο την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και το ΕΛΜΕΠΑ για την ουσιαστική στήριξη τους για την διεξαγωγή των αγώνων, καλώντας τους φιλάθλους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλους τους αγώνες που θα δώσει η εθνική μας ομάδα στο ΕΑΚΗ. Μάλιστα σημείωσαν ότι η Κρήτη έχει αθλητική κουλτούρα και παιδεία και για αυτό το επίπεδο του αθλήματος του βόλεϊ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

«Θα είναι ένα δεκαήμερο με υψηλού επιπέδου αγώνες, με μια ανταγωνιστική εθνική ομάδα και καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθεια .Θα είναι οκτώ ομάδες , 15 ξένοι επίσημοι διαιτητές κομισάριοι καθώς και αρκετοί γονείς επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχημένη διοργάνωση και πιστεύω θα πετύχουμε για το βόλεϊ την ομοσπονδία την Κρήτη το Ηράκλειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακοδήμος.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης καλωσορίζοντας την εθνική ομάδα βόλεϊ τον προπονητή αλλά και τα στελέχη της ομοσπονδίας ανέφερε, ότι, ο αθλητισμός για την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί στρατηγικό στόχο. «Ευχαριστούμε, ως Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσο ο οποίος απέδειξε έμπρακτα ότι με την διεξαγωγή των αγώνων στο νησί, συμβάλει στην αποκέντρωση των αγώνων και στην ενδυνάμωση του περιφερειακού αθλητισμού. Καλούμε τους φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες, και της Εθνικής μας, ενισχύοντας τις προσπάθειες των κοριτσιών μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Μένανδρος Παντελλίδης :

«Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει  τον πήχη ψηλά στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων. Για ακόμη μία φορά υποστηρίζει και φιλοξενεί, μία μεγάλη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο.  Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Βόλεϊ, Κοριτσιών Κ18. Μία γιορτή για την Ελλάδα την Κρήτη και το Ηράκλειο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με την τεράστια εμπειρία της δουλεύει σκληρά για να παρακολουθήσουμε όλοι εμείς μία άρτια διοργάνωση γεμάτη θέαμα και συγκινήσεις. Ως Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ, προσκαλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και μη, να έλθουν στο Λίντο και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.  Να υποστηρίξουν την Εθνική μας ομάδα και να δώσουν χρώμα στη διοργάνωση. Καλή Επιτυχία σε όλες της ομάδες με υγεία στους αθλητές, προπονητές και παράγοντες όλων των αποστολών».

Το μέλος του δ.σ. της ΕΟΠΕ Μαρία Καλουδιώτη:

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνεχίζεται η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη  και  Γιώργο Πιτσούλη. Η στήριξή τους είναι πολύτιμη για το Ελληνικό βόλεϊ και δίνει ανάσα στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ευχαριστούμε επίσης το ΕΛΜΕΠΑ για την στήριξη και τη βοήθεια του. Η Ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Ηράκλειο και να δώσει κίνητρα σε νέα παιδιά βλέποντας τους αγώνες να πλαισιώσουν τις ομάδες της πόλης. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Λίντο για χειροκροτήσει και να ενθαρρύνει τις παίκτριες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εθνική μας ομάδα βόλεϊ συμμετέχουν δυο Κρητικές η Έυη Πρινιωτάκη και η Εμμανουηλία Πιτσούλη.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης που βρίσκεται κοντά και στο Ελληνικό βόλεϊ , ενώ την υποστήριξη τους παρέχουν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (ΕΣΠΕΚ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Οι προπονήσεις των ομάδων θα γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο Καραναστάσης, το οποίο βρίσκεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, προσφέροντας έτσι ένα σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο περιβάλλον για τις ανάγκες των αθλητριών.

Η Περιφέρειας Κρήτης, οι φορείς και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε συνεργασία με τις αθλητικές ενώσεις, έχουν φροντίσει να παρέχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες για την άψογη διεξαγωγή του ομίλου του Ευρωβόλεϊ κοριτσιών Κ18.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο Youtube.

spot_img

Περισσοτερα

Αντίστροφη μέτρηση για το Βαλκανικό αγοριών Κ16 στο Μουζάκι

Ξεκινάει το Βαλκανικό αγοριών Κ16. Για τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο το πρώτο σερβίς στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που...

Eurovolley U18M: Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία η...

Μία ακόμη ήττα για την Εθνική στο Eurovolley U18M:. Μετά το καλό της ξεκίνημα και τη νίκη απέναντι...

Eurovolley U18M: Δείτε την προσπάθεια της Εθνικής απέναντι στην...

Να επιστρέψει στις νίκες στο Eurovolley U18M θέλει η Εθνική. Οι παίκτες του Γρηγόρη Ρουσάκη δεν τα κατάφεραν...