Προπονητής (Π.Ο.Π.) καταγγέλλεται από αθλήτρια για βιαιοπραγία

23/11/2022 17:451726Διάφορα
Vaat
Ετικέτες: Ομοσπονδιακοί προπονητέςΧανιά
be a maverick

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε για προληπτικό έλεγχο μια αθλήτρια της ομάδας βόλεϊ του τοπικού ΣΦΠ και, στη συνέχεια, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο όπου κατέθεσε μήνυση για απλές σωματικές βλάβες σε βάρος ενός προπονητή, ο οποίος αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

H Σοφία Καλορμάκη μεταφέρθηκε για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η βολεϊμπολίστρια Σοφία Καλορμάκη, μετά τα λήξη του αγώνα της ομάδας της με το Ακρωτήρι για το παγκρήτιο πρωτάθλημα βόλεϊ στο κλειστό της περιοχής Καμπάνι, το βράδυ της Κυριακής, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση από τον προπονητή επειδή ξέχασε να κλείσει τα φώτα στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που της μίλησε, εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε στο στήθος.

Η αθλήτρια κατέθεσε ότι η επίθεση και η χειροδικία σε βάρος της έγιναν μπροστά σε μία συμπαίκτριά της και στους διαιτητές του αγώνα, τους οποίους επικαλείται ως μάρτυρες.

Η Αστυνομία αναζητά τον προπονητή που έχει εξαφανιστεί, ενώ η διοίκηση του ΣΦΠ Χανίων υπέβαλε αναφορά στην Ομοσπονδία για την συμπεριφορά του.

Ανακοίνωση ΣΦΠΧ για καταγγελία αθλήτριάς του

Ο ΣΦΠ Χανιά τάσσεται στο πλευρό της αθλήτριάς του που κατήγγειλε φραστική επίθεση και χειροδικία από προπονητή άλλου σωματείου.

Ο ΣΦΠ Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την καταγγελία της αθλήτριας του Σοφίας Καλορμάκη για φραστική επίθεση και χειροδικία από προπονητή άλλης ομάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

1.Ο ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ αναφορικά με την καταγγελία της αθλήτριας του Συλλόγου μας Καλορμάκη Σοφίας, για φραστική επίθεση και χειροδικία από προπονητή άλλου σωματείου αναφέρει τα εξής: λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μήνυση της αθλήτριας που κατέθεσε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων προς τον προπονητή που έπραξε τα προαναφερθέντα, αφού παρελήφθη από την Ε.Σ.ΠΕ.Κ η επίσημη έκθεση των διαιτητών που ήταν ορισμένοι στον αγώνα βόλεϊ Γυναικών την 20 Νοε. 2022 και τέλος την μαρτυρία της Αρχηγού της ομάδας του Συλλόγου που επίσης ήταν παρούσα στο περιστατικό, αποφάσισε την έκτακτη συνέλευση του ΔΣ η οποία έλαβε χώρα την 23 Νοε 2022 όπου και αποφασίστηκαν τα κάτωθι :

α. Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει το περιστατικό και προτρέπει κάθε αθλητή/τρια να καταγγείλει άμεσα στις αρχές, οποιαδήποτε είδους βία αντιμετωπίσει.

β. Προτείνει στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ να λάβει κατάθεση και από τους υπόλοιπους μάρτυρες (κ. Αγγελίδη και κα Τζανετέα) που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

γ. Ο Σύλλογος θα είναι στο πλευρό της αθλήτριας του όπου αυτό απαιτηθεί.

δ. Να εκδοθεί άμεσα δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ για ενημέρωση τους ως προς τις επίσημες αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου, που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό.

2.Ο Σύλλογος μας προχώρησε στην καταδίκη του περιστατικού αυτού, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντας τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων, κοινώς το Αθλητικό Ιδεώδες

3.Παρακαλώ για τις ενέργειες σας.

Μετά τιμής το ΔΣ ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα