Σ. Αντύπας-Λ.Σακκάς: Τα ανερχόμενα αστέρια του μπιτς βόλεϊ

19/06/2017 22:33911Beach Volley
Ετικέτες: Ερμής ΠρεβεζαςΑντύπαςΣακκάς
be a maverick

Δύο ανερχόμενα αστέρια που επάξια έχουν κατακτήσει τη δική τους υψηλή θέση στο ουράνιο στερέωμα του beach volley και το βασικότερο, γνήσια τέκνα της Πρέβεζας μίλησαν στο Pamepreveza.gr, τόσο για το «ζευγάρωμά» τους και τους στόχους τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο, αλλά και για τον σύλλογος beach volley «Ερμής»  Πρέβεζας, απ όπου και ξεκίνησαν.

Ο λόγος για τον Σπύρο Αντύπα και τον Λεωνίδα Σακκά. Δύο αθλητές με ήθος και σεμνότητα, βασικά στοιχεία για έναν αθλητή που θέλει να λέγεται πρωταθλητής και να διατηρεί αυτόν τον τίτλο όσα χρόνια και αν περάσουν.

Δύο νέα παιδιά με όραμα και φιλοδοξίες, στο άθλημα που φαίνεται να τους έχει κερδίσει και που οι ίδιοι τάχθηκαν να υπηρετούν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Συναντήσαμε τους δύο αθλητές του Club Beach Volley Prevezas "Ερμής", Σπύρο Αντύπα και Λεωνίδα Σακκά και αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, αρκετό όμως για να καταλάβουμε πολλά για τον χαρακτήρα και την ψυχική δύναμη που διαθέτουν, την αγάπη τους για το beach volley αλλά και την διάθεσή τους να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο νέο αίμα του συλλόγου.

Σπύρος Αντύπας, παίχτης του Πήγασου Πολίχνης, περσινός πανελλήνιος πρωταθλητής εφήβων και καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης μας είπε για τους αθλητικούς στόχους που έχουν βάλει για το φετινό καλοκαίρι με τα χρώματα του «Ερμή» Πρέβεζας:

«Μεγάλος στόχος μας είναι μια θέση στο βάθρο στους τελικούς πανελληνίου πρωταθλήματος Κ22 που διεξάγεται στις 4-6 Αυγούστου στην Αθηνά στις εγκαταστάσεις Καράβι Σχοινιά» και συμπλήρωσε «Επίσης θα συμμετάσχουμε στα north area, ένα πρωτάθλημα με αρκετά τουρνουά με δυνατές ομάδες ανδρών που ξεκινάνε στις 30 Ιουνίου στην τούμπα Θεσσαλονίκης».


Για το πώς έδεσε αυτό το «ζευγάρωμα» και πως επέλεξαν να παίξουν μαζί ο Λεωνίδας Σακκάς παίχτης του Περσέα Θεσσαλονίκης και πρώην παίχτης εθνικής εφήβων beach volley δήλωσε με τη σειρά του:

«Όπως γνωρίζετε η σχέση μας ξεκίνησε από τον Α.Ο. Πρέβεζας αρκετά χρονιά πριν, όταν αγωνιζόμασταν μαζί στα παιδικά, εφηβικά και αντρικά πρωταθλήματα. Βρισκόμαστε και οι δυο Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών και επειδή έχουμε μια αρίστη σχέση και εκτός άμμου είπαμε να αγωνιστούμε μαζί».

Θέλοντας να ανιχνεύσουμε τις εντυπώσεις αλλά και το ρόλο που έπαιξε ο τοπικός σύλλογος (Club Beach Volley Prevezas "ΕΡΜΗΣ"), ο οποίος έχει γίνει γνωστός από τις μεγάλες επιτυχίες στα πανελληνία πρωταθλήματα, ρωτήσαμε να μας πουν δύο λόγια σχετικά.

Ο Σπύρος Αντύπας δήλωσε ότι «ο σύλλογος ιδρύθηκε πριν από τρία χρονιά και μαζί με τον Λεωνίδα ήμασταν από τους πρώτους αθλητές που τον εκπροσώπησαν. Πλέον γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από τις ακαδημίες στις οποίες και θα αναλάβουμε χρέη προπονητή στα αγωνιστικά και σε τμήματα των ακαδημιών».

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Σακκάς είπε ότι «η προσπάθεια του συλλόγου και τα αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πρωτόγνωρα για τα τοπικά και όχι μόνο δεδομένα» και δήλωσε χαρούμενος που είναι μέλος αυτής της προσπάθειας.

Σίγουρα θα φιλοξενήσουμε και στο μέλλον τον Σπύρο Αντύπα και τον Λεωνίδα Σακκά, μιας και οι ίδιοι μας το υποσχέθηκαν.

Και αυτό γιατί όχι μόνο διαθέτουν, αλλά είναι πρόθυμοι να μεταλαμπαδεύσουν και να μεταφέρουν πολλά στοιχεία και το σημαντικότερο τις βάσεις για έναν μελλοντικό πρωταθλητή.

Κάτι βέβαια που θα πράττουν καθημερινά και μέσα από τις ακαδημίες του «Ερμή».

 Πηγη: Pamepreveza.gr


Σχετικά Άρθρα