Ποιος κοροϊδεύει ποιον ? ποιος παίζει την κολοκυθιά στην πλάτη του βόλεϊ?

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν στο αντρικό βόλεϊ με τον ΠΑΣΑΠ και την ΕΣΑΠ να παίζουν την ”κολοκυθιά”! 

Ιανουάριος μήνα και δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος για να μάθει ο κόσμος πόσοι πέφτουν και με ποιον τρόπο στην preleague από την volleyleague.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει με πόσες ομάδες θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα στην volleyleague την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Η ΕΣΑΠ ζητάει 5ο ξένο με προϋποθέσεις ( να είναι μέλος Εθνικής ομάδας που έχει διακριθεί σε παγκόσμιο ή διηπειρωτικό πρωτάθλημα) για να γίνουν οι ομάδες 12 και ο ΠΑΣΑΠ λέει ότι αν μπει 5ος ξένος με προϋποθέσεις θα καταστραφεί το Επαγγελματικό βόλει, θα καταστραφούν οι Έλληνες παίκτες και θα καταστραφεί και η Εθνική ομάδα.

Του Στάθη Νικολούζου

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, σήμερα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα 9 ομάδες που έχουν 14 αθλητές στην σύνθεση του ρόστερ τους δηλαδή υπάρχουν 126 αθλητές όπου από αυτούς οι 36 είναι αλλοδαποί και οι 90 Έλληνες!

Αν το πρωτάθλημα γίνει με 12 ομάδες οι αθλητές που θα χρησιμοποιηθούν φτάνουν τον συνολικό αριθμό των 168 αθλητών! 

Ο 5ος ξένος με τα κριτήρια που ακούγονται ότι θα μπουν θα είναι απαγορευτικός (οικονομικά) για τις περισσότερες ομάδες και είναι ζήτημα αν οι 5 ομάδες καταφέρουν να πάρουν.

Δηλαδή οι ξένοι θα είναι στην καλύτερη 53 και οι Έλληνες 115!

Θα αγωνιστούν με συμβόλαιο 25 αθλητές περισσότεροι από αυτούς που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή!

Παραλογισμός σίγουρα αλλά θα συνεχίσω το σκεπτικό μου!

Οι 5 που θα έχουν τα ειδικά κριτήρια θα ανεβάσουν το επίπεδο ενώ θα βοηθήσουν τις ομάδες τους στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το άθλημα έχει ανάγκη (διψάει) από ευρωπαϊκές επιτυχίες!

Αλλά γιατί αυτή η αντίδραση από τον ΠΑΣΑΠ? Τι στην πραγματικότητα τους ενοχλεί? Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των αθλητών θέλει πρωταθλήματα των 12 ομάδων ακόμα και στην preleague και εύρωστα οικονομικά σωματεία!

Υπάρχουν 4-5 ”γερόλυκοι” αθλητές που ονειρεύονται να κάνουν συμβόλαια ως τα γεράματα και να υπάρχουν τα κορόιδα να τους πληρώνουν. 

Ακόμα και αυτοί (οι 4-5 ”γερόλυκοι”)  με τις 12 ομάδες θα βρουν και θα πάρουν ένα ακριβό συμβόλαιο αφού η αλήθεια είναι ότι η παραγωγή νέων αθλητών γίνεται πλέον με το σταγονόμετρο! Το ερώτημα είναι θα βρεθούν 25 αθλητές να επανδρώσουν τις ομάδες? Θα βρεθούν και άλλοι 140 για την preleague?

Θεωρώ ότι o ΠΑΣΑΠ ”εγκληματεί” απέναντι στα μέλη του! 

Συμπέρασμα (άποψη μου) δεν φαίνεται να καταστρέφεται το πρωτάθλημα αλλά ούτε και οι Έλληνες αθλητές!

Πάμε τώρα στην 3η περίπτωση που αναφέρει ο ΠΑΣΑΠ τις Εθνικές ομάδες.

Εύκολα θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά πρωταθλήματα που έχουν περισσότερους ξένους ακόμα και 8 που η Εθνική μας ομάδα χάνει εύκολα από τις αντίστοιχες χώρες!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την ΕΟΠΕ παρά τις οικονομικές δυσκολίες να διαθέτει χρήματα για πολυήμερες προετοιμασίες της Εθνικής με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, το σταφ των Εθνικών ομάδων να είναι γεμάτο και να τους διαθέτει όλα τα μέσα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ενώ υπάρχουν όλες οι συνθήκες δεν φαίνονται τα ανάλογα αποτελέσματα! Τι φταίει?  Σίγουρα όχι οι 4 ξένοι μήπως φταίει η άρνηση αρκετών αθλητών- τριών να φορέσουν το Εθνόσημο?
Αλήθεια πότε έβγαλε ο ΠΑΣΑΠ ανακοίνωση για να νουθετήσει τα μέλη της? Μήπως έχει και στο διοικητικό της συμβούλιο μέλη που δεν θέλουν να συμμετέχουν στις Εθνικές ομάδες?

Φτάνει λοιπόν η Υποκρισία που στολίζεται με μεγάλα λόγια για να αποκτήσει νόημα.

Δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους! 

Πάμε τώρα στην ΕΣΑΠ που τον Σεπτέμβριο αρνήθηκε να γίνει πρωτάθλημα με 10 ομάδες και ως εκ θαύματος τα 3/12 (δηλαδή τα χρήματα των 3 ομάδων που λείπουν από το πρωτάθλημα) με απόφαση του υπουργού Βρούτση θα μοιραστούν στις 5 ομάδες που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Τυχαίο? Μάλλον σύμπτωση!

Δεν θα κάνω προς το παρόν άλλο σχόλιο για το συγκεκριμένο γεγονός!

Η ΕΟΠΕ γιατί παρανομεί και δεν εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για απεριόριστους κοινοτικούς?

ΥΓ. Το κράτος μοιράζει τα χρήματα στα διάφορα πρωταθλήματα και δέχεται τον αριθμό 12 ως τον απόλυτο αριθμό μελών για ένα πρωτάθλημα! Τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς ? 

Υ.Γ.2 Οι νόμοι όταν ολοκληρώσουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν αλλάζουν… για τον σκοπό αυτό κάθε ημέρα παράγεται νομοθετικό έργο στην Βουλή.

 

Ακολουθούν η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ και η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ
Επιβεβαιώθηκε η υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος από την επόμενη (2024-25) αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει 10 σε περίπτωση που οι μη Έλληνες διατηρηθούν 4. Αν αυξηθούν οι μη Έλληνες σε 5 (με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τον 5ο μη Έλληνα) οι 10 ομάδες θα αυξηθούν σε 12 από τη σεζόν 2024-25.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ που όμως δεν υπάρχει (δεν την βρήκαμε) στο ΣΑΙΤ της ένωσης
Επιβεβαιώθηκε η υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος από την επόμενη (2024-25) αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει 10 σε περίπτωση που οι μη Έλληνες διατηρηθούν 4. Αν αυξηθούν οι μη Έλληνες σε 5 (με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τον 5ο μη Έλληνα) οι 10 ομάδες θα αυξηθούν σε 12 από τη σεζόν 2024-25.

«18/01/2024 και ακόμη δημοσιευμένη προκήρυξη για τη Volleyleague Ανδρών δεν υφίσταται. Άραγε, πόσες ομάδες υποβιβάζονται; Πόσες ομάδες προβιβάζονται από την Pre League, της οποίας η προκήρυξη είναι πλέον έκθετη;

Προς ενημέρωση, κάθε ενδιαφερόμενου, ξεκαθαρίζεται:

– Ουδεμία νομική ή άλλη ουσιαστική σύνδεση υφίσταται μεταξύ της αύξησης των ομάδων του πρωταθλήματος σε 12 και της αύξησης των ξένων, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται να εμφανισθεί ως αναγκαίο από εμπλεκόμενους φορείς.

– Ο ισχύων αριθμός των 4 ξένων αθλητών προκύπτουν από συμφωνία ΠΑΣΑΠ/ΕΣΑΠ/ΕΟΠΕ επί του ειδικού κανονισμού Πετοσφαίρισης του άρθρου 88 ν. 2725/1999

Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από τους φορείς του βόλεϊ για έμμεση περαιτέρω αύξηση των ξένων, ιδιαίτερα με τις παρούσες συνθήκες, θα αποτελεί αυτοκαταστροφική επιλογή για το ανδρικό επαγγελματικό βόλεϊ, τους Έλληνες αθλητές και κατ’ επέκταση την Εθνική Ομάδα».

spot_img

Περισσοτερα

H PVF, η Χίπε και η νέα πραγματικότητα

Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται με τη νεοσύστατη λίγκα της Αμερικής. Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος Το όνειρο πολλών παικτριών από...

Οι «πτήσεις« του Ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό επιβεβαίωση για...

Όλο και περισσότερες αθλήτριες κάνουν το βήμα για το εξωτερικό, κάτι που δείχνει την βελτίωση που υπάρχει...

Ένα IRON DOME για τον Στέφανο Λεμονίδη

Τελικά τα play offs εμπνέουν. Πριν 2 χρόνια, λίγο μετά τους τελικούς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο βόλλεϋ...