Πετρέας: «Θέλουμε να νικήσουμε την Σουηδία με τον Νίλσον»

16/08/2018 22:45646Eθνική Ανδρών
Ετικέτες: Εθνική ΑντρώνΓιώργος Πετρέας
be a maverick

Για το παιχνίδι του Σαββάτου (18/8) με την Σουηδία και για τον πρώην συμπαίκτη του στον Ηρακλή, Μάρκους Νίλσον, μίλησε στο volleyball.gr ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Πετρέας.

«Ξεκινήσαμε την διαδικασία πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό και νομίζω ότι κάναμε το αναμενόμενο με το Λουξεμβούργο και δεν χρειάζεται να μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την Σουηδία που από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Φάνηκε στη πορεία ότι υπάρχει και το Αζερμπαϊτζάν που μπορεί να κοντράρει και να μπει ανάμεσα. Για εμάς είναι μονόδρομος να νικάμε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζoυμε και να συνεχίσουμε τις νίκες και αρχής γενομένης το Σάββατο, πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω πως μετά τα τέσσερα παιχνίδια θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση και θα αρχίσουμε να χαμογελάμε».

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να πάρει τη νίκη: «Πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση στη Σουηδία. Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να μείνουμε ήρεμοι σε περίπτωση που βρεθούμε πίσω στο σκορ, να δείξουμε μαχητικότητα και όλα θα πάνε καλά». 

Για τον Μάρκους Νίλσον: «Πριν έντεκα χρόνια ήμουν συμπαίκτης με τον Νίλσον, τώρα θα τον βρούμε αντίπαλο. Είναι φίλος, αγαπάει πολύ την Ελλάδα αλλά την ώρα του αγώνα θα είναι αντίπαλός μας. Ο Νίλσον είναι παίκτης παγκοσμίου επιπέδου, εμείς θέλουμε να νικήσουμε τη Σουηδία και για εμάς είναι πολύ καλό που θα είναι και αυτός εκεί. Θέλουμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας με ό,τι καλύτερο έχουν».


Σχετικά Άρθρα