Πετίδης: «Να μάθουν τα παιδιά την αξία της ομαδικότητας»

12/09/2017 19:16863Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα/ Υποδομές Αναπτυξιακά Κοριτσιών Απόψεις
Vaat
Ετικέτες: ΑΡΗΣΓιάννης ΠετίδηςΑκαδημίες
be a maverick

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των ακαδημιών βόλεϊ του Άρη, ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών και δάσκαλος του βόλεϊ, Γιάννης Πετίδης, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου για τους στόχους και την φιλοσοφία που θα  ακολουθήσουν  οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης. Πιο αναλυτικά:

- Κύριε Πετίδη μια νέα χρονιά ξεκινάει!

«Μια νέα χρονιά ξεκίνησε με μεγάλη αδημονία από την πλευρά μου, καθώς μετά από δεκάδες χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης μου με τον άθλημα του βόλεϊ, το να «βάλω» τις βάσεις για τις αθλήτριες – πρωταθλήτριες του αύριο, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και παράλληλα είναι ιερή μου υποχρέωση, καθώς δεκάδες γονείς, μου εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».

- Στόχος σας ποιος είναι;

«Στόχος μου και των συνεργατών μου, Στράτου Καββαδά και Μάγδας Πετίδου, είναι να κάνουμε τα παιδιά που έρχονται, να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να μάθουν την αξία της ομαδικότητας και μάθουν σωστά την Α-Β του αθλήματος της Πετοσφαίρισης».

- Η φιλοσοφία σας ποια είναι; 

«Φιλοσοφία μας είναι τα παιδιά τελειώνοντας την προπόνηση να φεύγουν κουρασμένα, αλλά με το χαμόγελο. Να περιμένουν την επόμενη προπόνηση με ανυπομονησία και κατά την διάρκεια της χρονιάς, τα παιδιά να έχουν συστηματική βελτίωση».

-Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στις Ακαδημίες μας ναπεριμένουν τα παιδιά τους να γίνουν οι «πρωταθλητές» του ¨αύριο¨;

«Μεγαλύτερη νίκη για τους γονείς είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τους τον αθλητισμό. Είναι ουτοπικό, να πούμε πως όλα τα παιδιά θα γίνουν αθλήτριες Εθνικών ομάδων.

Αυτό αν το υποσχεθούμε είναι ψέμα και λάθος. Εμείς θα κάνουμε τα παιδιά τους να αγαπάνε τον αθλητισμό και είναι δεδομένο πως ορισμένα παιδιά θα φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, πως πολλές κοπέλες από την γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας, που πρωταγωνιστεί στην Α1 γυναικών, προέρχονται από τις Ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου μας.

 Επίσης η ομάδα νεανίδων του συλλόγου μας την χρονιά που μας πέρασε βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις νεάνιδες, δευτεραθλήτρια στις κορασίδες, ενώ στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ήμασταν πρωταθλητές Θεσσαλονίκης».

- Από τι ηλικίες μπορούν να φέρουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς τα παιδιά τους;

«Στις Ακαδημίες μας έχουμε παιδιά που είναι γεννηθέντα το 2004 έως το 2012. Το κάθε παιδί χωρίζεται ανάλογα με την ηλικία του και στο ανάλογο γκρουπ. Επίσης, παιδιά μεγαλύτερα από το 2004 μπορούν να έρθουν και να μπούνε σε ανάλογα τμήματα».

- Κλείνοντας, ο επίλογος κύριε Πετίδη ανήκει σε εσάς…

«Το μόνο που ζητάω από τα παιδιά είναι να μη ξεχάσουν ερχόμενα στο γήπεδο να φέρουν μαζί τους το χαμόγελο τους, αλλά και τα όνειρα τους, για να τα πραγματοποιήσουμε μαζί».

Πηγη: Arisvolleywomen

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα