Παπανικολάου: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για φιλοξενία σπουδαίων διοργανώσεων»

23/02/2017 15:29390Ελληνικές Διοργανώσεις Κύπελλο Ελλάδας Κύπελο Ελλάδας Γυναικών
Ετικέτες: Κύπελλο Ελλάδας ΓυναικώνFinal 4final 4 νεάνιδεςΓιώργος Παπανικολάου
be a maverick

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για τη μεγάλη διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2017, που θα φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μ. Λιούγκας» στις 4 και 5 Μαρτίου. Ο πρώτος πολίτης της Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας βόλεϊ (ΕΟΠΕ) αναφέρθηκε στους λόγους της ανάληψης της τελικής φάσης του θεσμού από το Δήμο Γλυφάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά -μετά από την περσινή διοργάνωση του Final 4 Ανδρών-, αλλά και στον βαθμό που η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει τον αθλητισμό και την πετοσφαίριση.

-Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Γλυφάδα θα φιλοξενήσει μια τελική φάση Κυπέλλου. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε μετά το Final 4 των ανδρών να αναλάβετε και την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών;

«Πέρυσι τέτοιες ημέρες περίπου, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ματθαίος Λιούγκας» ήταν ασφυκτικά γεμάτο για το Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών. Οικογένειες με μικρά παιδιά και εκατοντάδες ακόμα θεατές γέμισαν τις κερκίδες του κλειστού μας γηπέδου και τις δύο ημέρες, παρακολουθώντας βόλεϊ υψηλού επιπέδου, μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για την 3η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενήσαμε στη Γλυφάδα μέσα σε ενάμιση χρόνο, μετά το Final 4 του League Cup βόλεϊ Ανδρών και το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών. Η επιτυχία των διοργανώσεων αυτών και ο ενθουσιασμός του κόσμου μάς έδωσαν πνοή για να διεκδικήσουμε και άλλες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, όπως είναι η φετινή του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών».

-Έχοντας ως βάση την περσινή διοργάνωση, τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε από την πλευρά του Δήμου Γλυφάδας;

«Να ξεκινήσω με κάτι που πιστεύω βαθιά: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζει τον αθλητισμό – επαγγελματικό και ερασιτεχνικό - με κάθε πρόσφορο μέσο και αυτό ακριβώς πράττουμε στη Γλυφάδα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, όπως είναι το Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών σε ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών, το ΔΑΚ «Ματθαίος Λιούγκας». Η Δημοτική μας αρχή θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να έχουμε στη Γλυφάδα μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση στην πόλη μας. Ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος»!

-Η Γλυφάδα τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, ωστόσο το βόλεϊ αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς. Για ποιους λόγους επιλέγετε να στηρίξετε τις διοργανώσεις του βόλεϊ;

«Το ΔΑΚ της Γλυφάδας μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο βόλεϊ. Οι εργαζόμενοι και η δημοτική μας αρχή έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ακέραιο στις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων και τουρνουά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για φιλοξενία σπουδαίων διοργανώσεων, σε πνεύμα αθλητικό και κλίμα κόσμιο».

 


Σχετικά Άρθρα