Παναγιώτης Τσιακμάκης: «Γίνεται σοβαρή προσπάθεια στον Άθλο»

Από τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών είναι ο Άθλος Ορεστιάδας. Ο σύλλογος του Έβρου, ιδρύθηκε το 2015 και ήδη μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να είναι πρωταγωνιστής στον Β1 υποόμιλο.

Μετά από 11 αγώνες ο Άθλος, βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 8 νίκες και 3 ήττες. Ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Τσιακμάκης, μίλησε στο volleyball.gr για τη φετινή πορεία της ομάδας, το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και τις φιλοδοξίες του συλλόγου. 
«Δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ότι  αυτή την περίοδο θα είμαστε στην πρώτη θέση. Το υλικό που έχουμε είναι καλό, όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία και ικανότητα. Δεν έχουμε κάνει κάτι εξωπραγματικό». 

Μετά από τρεις μήνες στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, ο Άθλος έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, με τον έμπειρο τεχνικό να σχολιάζει το φετινό πρωτάθλημα αλλά και τον στόχο της ανόδου. «Γενικά τα τελευταία χρόνια η Α2 έχει υποβαθμιστεί. Φέτος όμως γίνεται μία καλή προσπάθεια. Πρέπει τα σωματεία να αγωνίζονται με νέα παιδιά. Όσον αφορά τον Άθλο, δεν νομίζω πως στόχος μας είναι η άνοδος, ασχέτως αν μπορούμε να τον πετύχουμε. Πρέπει να είσαι έτοιμος για να αγωνιστείς στη μεγάλη κατηγορία. Οι αποστάσεις μεγαλώνουν, τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι τα ίδια. Μόνο αν είσαι έτοιμος, μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω. Ο ΑΟ Ορεστιάδας αυτό το πλήρωσε δυστυχώς κάποια στιγμή». 

Αν και με μόλις 2,5 χρόνια ιστορίας, ο Άθλος Ορεστιάδας έχει δημιουργήσει τμήματα υποδομών και προσπαθεί να βγάλει νέα παιδιά. «Γίνεται δουλειά στις ακαδημίες. Βέβαια, δεν υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει δυστυχώς τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο στο παρελθόν. Δεν μπορείς να πεις όμως ότι δεν γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια».

Τέλος, ο Παναγιώτης Τσιακμάκης σχολίασε την πρόκριση της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Οι παίδες έκαναν διάκριση στην οποία πρέπει να επενδύσουμε. Αυτά τα παιδιά πρέπει να πάρουν περισσότερες παραστάσεις με τις ομάδες τους. Να τους δώσουμε ευκαιρίες, ερεθίσματα, για να έρθουν περισσότερα παιδιά στο άθλημά μας».

spot_img

Περισσοτερα

ΕΠΑΣ Νίκος Αμάραντος: Νέος προπονητής ο Ξυδερός

Τη συνεργασία με το Αντώνη Ξυδερό αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή, ενόψει της Β΄Εθνικής...

Φιλαθλητικός Τρικάλων: Ανανέωσε ο Γεροβάϊος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο διοίκηση του Φιλαθλητικού Τρικάλων, με την οποία γνωστοποιεί την ανανέωση της συνεργασίας με τον...

ΑΕΚ: «Πράσινο φως» σε Σαμαρά από τη διοίκηση

Συνάντηση με την διοίκηση της Ερασιτεχνικής είχε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Γιώργος Σαμαράς. Συγκεκριμένα ο τεχνικός...