Ουδείς Αναντικατάστατος – ουδείς ισόβιος!

29/08/2017 15:552428Απόψεις Παναξιακός
Ετικέτες: Στάθης ΝικολούζοςΓιαννης ΦραγκίσκοςΑρκάς
be a maverick

Του Στάθη Νικολούζου
Το μεγάλο πρόβλημα με τους Έλληνες είναι το τεράστιο ''ΕΓΩ'' που έχει ο καθένας μας σε κάθε πράξη της ζωής μας! 
Πιστεύουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι και μοναδικοί και ότι χωρίς εμάς ''γκρεμίζονται'' όλα.
Γράφω στον πληθυντικό γιατί δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου.
Το σημερινό ποστ το γράφω με αφορμή μια αντικατάσταση προπονητή που έγινε στα αναπτυξιακά ομάδας των Κυκλάδων και εννοώ τον Γιάννη Φραγκίσκο.
Τον Γιάννη τον γνωρίζω προσωπικά και γνωρίζω το πάθος του για το βόλεϊ αλλά και την μεγάλη του προσφορά στο βόλεϊ της Νάξου.
Ένας άνθρωπος που η προσφορά του είναι ανιδιοτελή και το μεράκι του μεγάλο και σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στο βόλεϊ.  
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες στην επικράτεια και σε όλους τους τομείς της ζωής και όχι απαραίτητα στο βόλεϊ.
Μια απομάκρυνση δεν είναι απαραίτητα προς το κακό  και ανοίγει νέους δρόμους προς όλους.
Το γεγονός ότι ο Γιάννης προανήγγειλε τις διεργασίες για δημιουργία ενός νέου συλλόγου  είναι το ''μεγάλο πλήγμα''…
Πόσες ομάδες αντέχει ένα νησί των 30.000 κατοίκων;
Και δεν το γράφω για τα οικονομικά αλλά για τα παιδιά.

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να διχαστεί για μια ακόμα φορά το νησί.

Βλέπετε ο Πανναξιακός μια ομάδα που το νησί την έχει αγκαλιάσει, έχει το ''ταλέντο'' να δημιουργεί σε κάθε διοίκηση, αντιπολίτευση.
Ο Γιάννης για να επανέλθουμε στο θέμα μας πρόσφερε πολλά στον Πανναξιακό
αλλά και πήρε πολλά (δεν μιλάω για οικονομικά ανταλλάγματα). Εκεί έγινε προπονητής στην κυριολεξία, εκεί έκανε τις κατάλληλες γνωριμίες και απέκτησε τις γνώσεις δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές για να περηφανεύεται σήμερα ότι είναι ''επίσημα προπονητής'' και μάλιστα καταξιωμένος.
Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος, η δημιουργία μιας νέας ομάδας σε ένα μέρος που έχει ήδη δύο και απευθύνεται σε συγκεκριμένη ''δεξαμενή''  παιδιών θα οδηγήσει γρήγορα στην παρακμή όλου του αθλήματος στο νησί!
Πέφτουν και όλοι οι μύθοι, ότι πάνω από όλα η ομάδα… Πάνω από όλα είναι η ομάδα όταν κάνω κουμάντο Εγώ… πρέπει να είναι το σύνθημα….
Τα γράφω στον φίλο Γιάννη για να τα ακούσουν στην ομοσπονδία γιατί και εκεί έτσι σκέφτονται, ΟΙ ΝΥΝ, ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ και φαντάζομαι και οι ΕΠΟΜΕΝΟΙ.
Γιάννη σύνθεση χρειάζεται και μερικές φορές να Απομακρυνόμαστε,  να παίρνουμε δυνάμεις και όταν ξανανιώσουμε έτοιμοι ξανά μπαίνουμε στα πράγματα.
Όποιος αγαπάει τον Πανναξιακό πρέπει   να στηρίξει με κάθε τρόπο την ομάδα ακόμα και με την αποχώρηση του…
Όποιος αγαπάει το βόλεϊ πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο την ΕΟΠΕ ακόμα και με την αποχώρηση του… 
Σε όλα αυτά βέβαια θα προσθέσω ένα παρανομαστή που δεν είναι άλλος από την Αλαζονεία της εξουσίας…. Όταν διοικούμε πολλές φορές δημιουργείται η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας που είναι αντίστοιχος κακός σύμβουλος.
Βλέπετε ο Εγωισμός το πρώτο που καλλιεργεί είναι την αλαζονεία.
Αν κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω ίσως η επόμενη ημέρα είναι καλύτερη!
Η δημιουργία χρειάζεται σχέδιο στόχους μεράκι και πολύ δουλειά ενώ η καταστροφή μόνο φουσκωμένα μυαλά.

Η γελοιογραφία του ΑΡΚΆ ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μας όπως και σε άλλες περιπτώσεις εδώ στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό την δημοκρατία την παιδεία! 
Υγ. γνωρίζω ότι θα στεναχωρήσω πολλούς φίλους με το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά έχω αποφασίσει εδώ και καιρό ότι προτιμώ να προβληματίζω με τα γραφόμενα μου παρά να είμαι απλά αρεστός!   


Σχετικά Άρθρα