Ορεστιάδα: Απεβίωσε ο Πάνος Ζερίτης

12/10/2017 13:401093Α2 Ανδρών
Ετικέτες: Πάνος ΖερίτηςΑΟ Ορεστιάδας
be a maverick

Ο ισχυρός άνδρας και χρηματοδότης της «χρυσής» εποχής της Ορεστιάδας,βιομήχανος Πάνος Ζερίτης, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Ο θάνατος του ιδιοκτήτη της "NTIANA", μεγάλου χορηγού της Ορεστιάδας, βύθισε σε πένθος τους φίλους του βόλεϊ στην ακριτική πόλη και όχι μόνο.

 Με οικονομικό αρωγό τον Πάνο Ζερίτη, ο ΑΟΟ βρέθηκε στον τελικό των πλει οφς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε τους δυο τίτλους, στο τελευταίο ματς, το τρίτο με τους "κίτρινους" στη Μίκρα και το πέμπτο με τους "ερυθρόλευκους" στη Θράκη.

 Επίσης  ως "Ντιάνα" Ορεστιάδα έφτασε η ομάδα της Θράκης το 1995 στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας στην Πάρμα, αποκλείοντας στον ημιτελικό τη Μίλαν.

Οι Θανάσης Κούμπης, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, που ήταν επικεφαλής της διοίκησης και συνεργάσθηκαν με τον ιδιοκτήτη της χαρτοβιομηχανίας το διάστημα 1993-97 , εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 14.00 από το Α Νεκροταφείο Αθηνών.

 Ο Πάνος Ζερίτης γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Ήταν πτυχιούχος χημικός μηχανικός του ΕΜΠ και ειδικεύτηκε στον κλάδο της χαρτοποιίας.

Ιδιαίτερα γλωσσομαθής, γνώριζε καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά ήταν ήταν παντρεμένος με την Λάουρα Χατζηβαγγέλη – Ζερίτη διάσημο μοντέλο της δεκαετίας  του ’80 και απέκτησε δύο παιδιά τον Δημήτρη και τον Γιώργο, τα οποία συνεχίζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα τους.

Άρχισε την καριέρα του στον χώρο της χαρτοποιίας από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Softex» το 1957, όπου και δημιούργησε τον τομέα tissue «Softex» το 1961.

Από το 1972 ως το 1975 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Πάκο ΑΕ, η οποία παρήγαγε κυματοειδή χαρτιά, ενώ παράλληλα χρημάτισε σύμβουλος της κιβωτιοποιίας ΒΙΣ ΑΕ. Από το 1972 ως το 1980 ως σύμβουλος χαρτοποιίας έφερε επιτυχώς εις πέρας έργα σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ιράν κ.α.).

Το 1975 ξεκινά την προσωπική επιχειρηματική σταδιοδρομία του και ιδρύει με Έλληνες χαρτοποιούς τη Χαρτελλάς ΑΕ «Delica».

Το 1980 δημιούργησε στα Μάγγανα Ξάνθης τη Χαρτοποιία Θράκης ΑΕ «Diana» απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε την επέκταση της εταιρείας του στο εξωτερικό και το 1984 δημιούργησε την Pyramids Paper Mills SAE «Flora» στο Κάιρο της Αιγύπτου, σε συνεργασία με Αιγύπτιους εταίρους.

Το 1993 μπήκε στην αγορά των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης και αγοράζει την πλειονότητα των μετοχών σε δύο ουγγρικές χαρτοποιίες και από το 1995 ήταν ο πρόεδρος των δύο εταιρειών και ο μοναδικός μέτοχός τους.

Πηγη: thrakisports


Σχετικά Άρθρα