Χωρίς τηλεόραση δεν έχει ΟΠΑΠ!

25/05/2017 00:16926Απόψεις
Ετικέτες: ΕΣΑΠΟΠΑΠΕΡΤ
be a maverick

 Το πολυαναμενόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, και παρόλο που δεν πάρθηκε κάποια σημαντική απόφαση ως προς το μέλλον του πρωταθλήματος της βόλεϊ λιγκ, (σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο σας είχε παρουσιάσει το Sportsfeed) προέκυψαν ειδήσεις.

τουΔημήτρη Τυχάλα
tihalas@sportsfeed.gr

Με το ΔΣ να αναλώνεται ασκόπως σε πολύωρη ανάλυση για το ζήτημα που προέκυψε με την ώρα διεξαγωγής του 5ου τελικού (που προκάλεσε και την επιστολή αποχώρησης της NOVA) όταν έκλεισε αυτό το ζήτημα και μπήκαν στο καυτό θέμα της επόμενης ημέρας αποκαλύφθηκε και το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, οι επαφές του με τον ΟΠΑΠ έχουν αποδώσει καρπούς και ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει να συμπεριλάβει την βόλεϊ λιγκ και στο χορηγικό πλάνο της επόμενος σεζόν, μειώνοντας την όμως κατά 100.000 ευρώ (από 650 χιλιάδες στις 550) θέτοντας ωστόσο έναν αδιαπραγμάτευτο όρο.

Ποιος ήταν αυτός; Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος δεν θα υπάρχει χορηγία.
Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η Cosmote TV στην οποία απευθύνθηκε η ΕΣΑΠ απάντησε αρνητικά (έχει ήδη γεμάτο πρόγραμμα, έχει ήδη κάνει τον προγραμματισμό της και δεν υπάρχει μπάτζετ), οπότε απομένει η λύση της ΕΡΤ ή της… Nova.

Στις 17 Μαΐου όταν αποκαλύψαμε το προσχέδιο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, κλείναμε το συγκεκριμένο άρθρο με την εξής πρόταση: «ΥΓ2: Το κεφάλαιο NOVA θεωρητικά έχει κλείσει (μετά την επιστολή του συνδρομητικού), αλλά όσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ας κρατήσουμε μια πισινή…».

Η ΕΣΑΠ λοιπόν φέρεται να έχει κρατήσει δίαυλο επικοινωνίας με το συνδρομητικό, αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει επαφές και με την ΕΡΤ και… περιμένει. «Ακόμη και δωρεάν να δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πρέπει να βρούμε κανάλι για να έχουμε τη χορηγία του ΟΠΑΠ», είναι η λογική που επικρατεί και δεν ξέρουμε αν στο τέλος προκύψει και… συνεργασία (Nova, ΕΡΤ) που θα δείχνουν και οι δύο τους αγώνες του χρόνου.

Μόνο που αν δώσει χωρίς αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα η ΕΣΑΠ και πάρει τη μειωμένη κατά 100 χιλιάρικα χορηγία του ΟΠΑΠ, το… ταμείο θα είναι μείον 340.000 ευρώ (240 έδινε φέτος η Nova) κι αυτά τα χρήματα πρέπει να αναζητηθούν (και πιστέψτε μας είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν).

Προφανώς το κόστος της διαιτησίας θα μετακυληθεί στα σωματεία (6 έως 8 χιλιάρικα σε κάθε σωματείο), αλλά δεν αρκεί αυτό (ούτε επίσης θα σώσει την κατάσταση η βέβαιη πρόταση μείωσης των αμοιβών των διαιτητών).

Όσο όμως διαρκεί αυτή η αβεβαιότητα με την κεντρική χορηγία και την τηλεοπτική στέγη, τόσο θα παρατείνεται και η αγωνία καθώς καμία σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για τη νέα σεζόν…

Παρόλα αυτά χθες έγινε μια πρώτη κουβέντα για τον αριθμό των ομάδων, τις συνθήκες, αλλά και τον αριθμό των ξένων όπου επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που θέλει την ΕΣΑΠ να ζητά αύξηση (ακούστηκε μέχρι και ο αριθμός 7).

πηγή:http://sportsfeed.gr


Σχετικά Άρθρα