Ο νεαρός κεντρικός που ήταν μέλος των Ακαδημιών και της πρώτης ομάδας, πήρε υποτροφία για το Αμερικανικό πανεπιστήμιο.
Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης
Ήφαιστος Φλώρινας: Ανακοίνωσε τον πασαδόρο Γιώργο Τερζόγλου
Είναι αλήθεια πώς πολλά παιδιά πλέον κάνουν αυτό το βήμα. Δηλαδή, επιλέγουν κάποια στιγμή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, για να συνδυάσουν την αθλητική τους εξέλιξη με τις σπουδές. Ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γιατί πολλά κολέγια (σ.σ.: πανεπιστήμια) έχουν προγράμματα που δίνουν υποτροφίες σε αθλητές. Ώστε να φοιτήσουν εκεί και να μπορέσουν, παράλληλα με την ενασχόλησή τους με το άθλημα που «υπηρετούν», να σπουδάσουν. Πράγματι, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή του Δημήτρη Μανίκα. Διότι ο νεαρός κεντρικός που ήταν μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, αλλά και της πρώτης ομάδας των «ερυθρολεύκων», θα «μετακομίσει» στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός κεντρικός που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18, πήρε υποτροφία από το κολέγιο Τσάρλεστον. Για την ακρίβεια υποτροφία σε ποσοστό 100% ώστε να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο που είναι στη Δυτική Βιρτζίνια. Έτσι σκοπεύει να συνδυάσει την ενασχόλησή του με το βόλεϊ με την ακαδημαϊκή του εξέλιξη. Μιας και θα σπουδάσει Sports Science. Έτσι για τα προσεχή 4 χρόνια θα είναι εκεί. Παράλληλα με το βόλεϊ θα κάνει και τις σπουδές του. Διότι το συγκεκριμένο κολέγιο δίνει μεγάλη βάση στο άθλημα. Επίσης, ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί με το βόλεϊ στο μέλλον, από όλα τα επίπεδα. Άρα θα μπορούσε να πάρει πτυχίο προπονητή ή γυμναστή. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε το Volleyland μαζί του, σχολίασε με νόημα: «Εμένα το βόλεϊ είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον».
Κι αν απορείτε πώς ο Δημήτρης Μανίκας πήρε την υποτροφία για το πανεπιστήμιο, υπάρχει μια ωραία ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2024 είχε πάρει μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στο Βελιγράδι, με τη Σχολή Μωραΐτη. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά στη σερβική πρωτεύουσα, ο νεαρός κεντρικός γνώρισε δύο Σέρβους ατζέντηδες. Έτσι άνοιξε μαζί τους ένας δίαυλος επικοινωνίας, καθώς οι τελευταίοι έχουν… άκρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Επομένως, μέσα από αυτή τη διαδικασία βρέθηκε δίαυλος επικοινωνίας με το πανεπιστήμιο του Τσάρλεστον.
Για ακρίβεια υπήρξαν πολλές συζητήσεις. Ειδικότερα ο Δημήτρης Μανίκας μίλησε και με τον προπονητή βόλεϊ του Τσάρλεστον, πριν επιλέξει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για να «μετακομίσει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ειδικότερα είναι ένα κολλέγιο που δίνει μεγάλο βάρος στο βόλεϊ. Όχι, μόνο στο μπάσκετ ή το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία μεν και επιλογή δε, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα. Καθώς μέσα από τη φοίτησή του, θα αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Παράλληλα θα μπορέσει να σπουδάσει κάτι που τον «γεμίζει». Οπότε θα τον συνοδεύει και στη συνέχεια της ζωής του, όχι μόνο μέσα στο τάραφλεξ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Έλληνας κεντρικός θα αναχωρήσει για την Αμερική στις 10 Αυγούστου. Εξάλλου, στο πρόγραμμα του κολεγίου με υποτροφίες για βόλεϊ και σπουδές υπάρχουν και άλλα παιδιά από την Ευρώπη. Φέτος θα είναι μαζί με τον Μανίκα ένας συνομήλικός του αθλητής από τη Βουλγαρία κι ένας από την Πολωνία. Μάλιστα, με τον πρώτο θα συγκατοικήσουν στο Πανεπιστήμιο. Διότι είναι σημαντικό να είναι μαζί με ένα παιδί της ίδιας ηλικίας και ανάλογης κουλτούρας και νοοτροπίας, για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στη ζωή στις ΗΠΑ και το Τσάρλεστον.